Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρίσιμη η κατάσταση της 13χρονης – Tραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, μια 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου που τραυματίσ...


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, μια 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου που τραυματίστηκε σοβαρά καθώς έπαιζε με φίλες της σε παιδική χαρά στην Ορεστιάδα.




Η 13χρονη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με κακώσεις στη σπονδυλική στήλη, υποβλήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις και όπως έγινε γνωστό από την διοίκηση του νοσοκομείου θα χειρουργηθεί την Δευτέρα.

Η μαθήτρια αρχικά είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και αμέσως μετά λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, οι γιατροί του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης έκριναν αναγκαίο να μεταφερθεί στην Νευροχειρουργικη Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

To χρονικό

Ο καθιερωμένος μηνιαίος περίπατος του 1ου Γυμνασίου της Ορεστιάδας, μόνο γέλια και χαρά δεν είχε. Το 13χρονο κορίτσι σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στο έδαφος από κούνια στη μία εκ των δύο παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Άλσος Αδριανουπόλεως στην Ορεστιάδα.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο www.evrospress.gr, το κορίτσι καθώς έκανε κούνια έπεσε από αυτήν καθώς οι φίλοι της την έσπρωχναν με δύναμη ώστε να πάει ψηλότερα. Μάλιστα η πτώση έγινε με το πρόσωπο.

Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, όπου παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Η μαθήτρια από το μεσημέρι της Πέμπτης τελικά βρίσκεται στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς η ομάδα των νευροχειρουργών του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος θα αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Το νοσοκομείο Καβάλας, κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό, με τους ειδικούς νευρολόγους να αναφέρονται σε μετατόπιση σπονδυλικής στήλης, κάτι που μπορεί να σημαίνει ακόμα και παραλυσία για το άτυχο κορίτσι.