Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ εκσυγχρονίζουν τα καταδρομικά Ticonderoga πλην 12 πλοίων - Υποψήφιο το ΠΝ για δύο μονάδες;

Η βρετανική εταιρεία BAE Systems έλαβε συμβόλαιο για τον εκσυγχρονισμό του αμερικανικού καταδρομικού USS Vicksburg (CG69) κλάσης Ticon...

Οι ΗΠΑ εκσυγχρονίζουν τα καταδρομικά Ticonderoga πλην 12 πλοίων - Υποψήφιο το ΠΝ για δύο μονάδες; (βίντεο)

Η βρετανική εταιρεία BAE Systems έλαβε συμβόλαιο για τον εκσυγχρονισμό του αμερικανικού καταδρομικού USS Vicksburg (CG69) κλάσης Ticonderoga κάτω από ένα συμβόλαιο ύψους 175 εκατ.δολαρίων.




Το πρόγραμμα έρχεται ως συνέχεια ανάλογου συμβολαίου που υλοποιείται για το Gettysburg (CG 64). Το πρόγραμμα για το Gettysburg φέρει το όνομα MODPRD με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019 και να ολοκληρώνονται το Φθινόπωρο του 2020.

Το πρόγραμμα modernization period (MODPRD) περιλαμβάνει εκτός από τις εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής του σκάφους και των κινητήρων για πλήρη δομική επαναφορά των σκαφών και εργασίες αντικατάστασης παλαιών συστημάτων και την πλήρη υποστήριξη για την εγκατάσταση των νεότερων εκδόσεων του AEGIS και συστημάτων δικτυοκεντρικού πολέμου CANES (Consolidated Afloat Network Enterprise System).

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι οι ΗΠΑ έδωσαν συμβόλαιο αναβάθμισης του νεότερου CG-64 αφήνοντας έτσι 12 σκάφη παλαιότερα σε κατάσταση as is που σημαίνει ότι ίσως τελικά θα ξεκινήσει η αποδέσμευση σκαφών της κλάσης προς συμμαχικές χώρες νωρίτερα.

Μια φιλολογία που «σέρνεται» εδώ και δύο μήνες περίπου είναι ότι το ΠΝ θα μπορούσε να απορροφήσει και να εντάξει στην δύναμή του, εντός 18 μηνών δύο σκάφη της κλάσης.

Αν επιτρέψει και το Κογκρέσο βέβαια, που όμως στην παρούσα φάση δείχνει ιδιαίτερα αντιτουρκική και ιδιαίτερα φιλελληνική στάση...