Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αίγυπτος υπέρ Ελλάδας: «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ξεκάθαρη, να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια_ Για άλλη μία φορά η Αίγυπτος στηρίζει τις Ελληνικές θέσεις και μάλιστα το Κάιρο κάνει επίκληση στην Συνθήκη...


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια_ Για άλλη μία φορά η Αίγυπτος στηρίζει τις Ελληνικές θέσεις και μάλιστα το Κάιρο κάνει επίκληση στην Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, καθώς τα σύνορα έχουν καθοριστεί από το 1923.






Ξεκάθαρη η στάση της Αιγύπτου, η οποία στέλνει μήνυμα στην Αθήνα για επίσπευση του καθορισμού της ΑΟΖ. Οι δύο χώρες θα πρέπει άμεσα να έρθουν σε συμφωνία για να μπλοκάρουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις τoy μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αιγύπτου Yahya Kadwani, η Τουρκία έχει σαν στόχο και σκοπό να αποσταθεροποίησει την Α. Μεσόγειο και θα πρέπει άμεσα οι σχεδιασμοί αυτοί να σταματήσουν.

Μάλιστα ανέφερε πως οι Αραβικές χώρες οφείλουν να συμμαχίσουν κατά του Ερντογάν, ενώ όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στήριξε ξεκάθαρα τις Ελληνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας. pentapostagma.gr