Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιστρέφει στην κυπριακή ΑΟΖ το Oruc Reis – Πολύμηνες έρευνες σε τεμάχιο της γαλλικής ΤOTAL – Μετωπική με το Παρίσι ο Ερντογάν

Επιστρέφει στην κυπριακή ΑΟΖ το Oruc Reis, με παράνομες πολύμηνες έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές ενδιαφέροντος της Γαλλίας. Η ...


Επιστρέφει στην κυπριακή ΑΟΖ το Oruc Reis, με παράνομες πολύμηνες έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές ενδιαφέροντος της Γαλλίας. Η Τουρκία κλιμακώνει εκ νέου σε κάθε μέτωπο, από την κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο, μέχρι τον εμφύλιο στη Λιβύη, οδηγώντας την περιοχή σε ένταση και πιθανώς σε γενικευμένη σύρραξη.




Με νέα, άκρως προκλητική και παράτυπη ταξιδιωτική οδηγία προς ναυτιλομένους, η Τουρκία δεσμεύει τμήμα της θαλάσσιας περιοχής δυτικά της Κύπρου για σεισμογραφικές έρευνες από το δεύτερο σεισμογραφικό σκάφος της Άγκυρας, το Oruc Reis. Σύμφωνα με την παράτυπη navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, οι εργασίες του σεισμογραφικού σκάφους θα διαρκέσουν από τις 14 Ιανουαρίου 2020 έως τις 10 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρατήρησης της ναυσιπλοίας Marine Τraffic το «Οruc Reis» έχει αποπλεύσει από το λιμάνι της Αττάλειας όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή που δέσμευσε παράτυπα η Τουρκία εμπίπτει μέρος του τεμαχίου 4 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στη γαλλική «Total».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την τουρκολιβυκή συμφωνία για καθορισμό ΑΟΖ, το τεμάχιο 4 βρίσκεται στα υπό αμφισβήτηση τεμάχια από την πλευρά της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν έρχεται πλέον σε μετωπική σύγκρουση με τη Γαλλία και τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας το Παρίσι και το Κάιρο για πολεμική κλιμάκωση στη Λιβύη, και παραβιάζοντας τις περιοχές που δρά ο γαλλικός κολοσσός σε συνεργασία με τη Λευκωσία.
pentapostagma.gr