Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ το «Ελ. Βενιζέλος»...!!! Ομάδα Κινέζων από την αποκεισμένη Oυχάν προσπάθησε να μπεί στην χώρα...!!! Μπήκαν άμεσα σε καραντίνα...

Συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την πληροφορία ότι στις 11·15 σήμερα το πρωί έφθασαν μέσω του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της Ρω...

Σε «συναγερμό» τέθηκε το Ελ.Βενιζέλος για γκρουπ Κινέζων από την Ουχάν λόγω κοροναϊού

Συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την πληροφορία ότι στις 11·15 σήμερα το πρωί έφθασαν μέσω του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της Ρωμης 15 υπήκοοι Κίνας, επτά εκ των οποίων, απο την πόλη Ουχάν στην οποία ξέσπασε ο κορoναϊός.

Το γκρούπ αμέσως απομονώθηκε και στα πλαίσια του ειδικού πρωτοκόλλου, διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος και από το ΚΕΕΛΠΝΟ που έδειξε σε πρώτη φάση οτι δεν νοσούν.




Οι συγκεκριμένοι, αναχώρησαν πριν τέσσερις ημέρες από την πόλη τους και μέσω Ιταλίας έφθασαν στο αεροδρόμιο των Σπάτων όπου οι πληροφορίες λένε οτι το απόγευμα θα αναχωρήσουν για τη Σαντορίνη.

Β.Κικίλιας: Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα - Είναι αδύνατον να μην φτάσει ο ιός στην χώρα

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και στη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα και εξαιτίας του, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα "πιστόλια". Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό». Για το θέμα της γρίπης, είπε ότι στη χώρα μας πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000 πολίτες και φέτος έχουν ήδη εμβολιαστεί 3.100.000.