Tελευταια Νεα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2020

Ο LNA πολιορκεί τη Μισράτα: Περικύκλωσε την πόλη με χερσαία & ναυτικά μέσα -Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο «Α. Σαντάτ»

LNA, Μισράτα

Περίπατο” πήγε η εκεχειρία που αποφασίστηκε στο Βερολίνο για τη Λιβύη - Ο Ερντογάν έστειλε περισότερους Τουρκμένους και Σύριους μαχητές


Οεκπρόσωπος του Χαφτάρ Αχμέντ Αλ Μισμάρι δήλωσε ότι η μετάβασή του LNA σε διεθνή συνέδρια δεν έχει ως στόχο την εξεύρεση λύσης, διότι είναι αφοσιωμένοι στην ηγεσία του εθνικού στρατού και στην πεποίθηση ότι η λύση έγκειται στα όπλα και τα πυρομαχικά που έχουν στα χέρια τους και τίποτε άλλο.
Οι συνθήκες και οι διεθνείς μεσολαβητές, το μόνο που κάνουν στην λιβυκή κρίση είναι να δίνουν χρόνο στην Τουρκία να εξοπλίσει περαιτέρω τον Σαράτζ, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε ένα διπλωματικό μαραθώνιο σε Αλγερία, Τυνησία και όπου αλλού μπορεί, για να κερδίσει ερείσματα διπλωματικά στο όλο ζήτημα.

Η αποστολή του ΟΗΕ ανέφερε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες, παρατηρήθηκαν πολυάριθμες μεταφορές φορτίου και άλλες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, με τις οποίες παραλήφθηκαν προηγμένα όπλα, τεθωρακισμένα οχήματα, σύμβουλοι και μαχητές.

Από χθες οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης περικύκλωσαν από την στεριά τους μαχητές του (GNA), ενώ σήμερα Δευτέρα, τους έκλεισαν τις διόδους και από την θάλασσα.

Φρεγάτα του LNA ευρίσκεται στα ανοικτά της πόλης ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα, ώστε να πέσει η Μισράτα στις δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Ζεσταίνει μηχανές το αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο Σαντάτ

Την ίδια στιγμή διακινούνται πληροφορίες περί ετοιμότητας του αιγυπτιακού ελικοπτεροφόρου Α. Σαντάτ, μέσω κάποιας αιφνιδιαστικής ναυτικής ασκήσεως κοντά στα λιβυκά χωρικά ύδατα. Δεν πρέπει ξεχνάμε ότι η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει νέες έρευνες υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο.

Οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ προελαύνουν ακάθεκτες προς τη βασική βόρεια πόλη της Μισράτα, καθώς έσπασαν την κούφια εκεχειρία που διεξήχθη μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών της χώρας νωρίτερα αυτό το μήνα, λόγω των νέων αφίξεων τζιχαντιστών από τη Συρία.
Αυτή την στιγμή διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ του LNA και των δυνάμεων του Σαράτζ στην πόλη Abugrain, 120 χιλιόμετρα ανατολικά της Μισράτα, σύμφωνα με αραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δέκα μαχητές του GNA σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια πηγή, η οποία τόνισε επίσης ότι οι δυνάμεις του Σαράτζ υποχωρούν συνεχώς. "Οι μάχες είναι σκληρές", δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA σε δημοσιογράφους στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης.

Επίσης την Κυριακή, το αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης, το μοναδικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, επλήγη από δύο πυραύλους, ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη UNSMIL.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άμαχοι και καταστράφηκε μέρος του αεροδιαδρόμου και των κτιρίων, τα οποία χρησιμοποιούνται για να στεγάσουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Άγκυρας, σύμφωνα πάντα με τον Μισμάρι.
« Προηγουμενη
Επομενη »