Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβυκή Βουλή: «Καλούμε τον LNA να ισοπεδώσει τα αεροδρόμια που ελέγχουν οι Τούρκοι»

«Καλούμε τον Γενικό Διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) να εκδώσει εντολές στην αεροπορική δύναμη του LNA για να στοχοποιήσε...


«Καλούμε τον Γενικό Διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) να εκδώσει εντολές στην αεροπορική δύναμη του LNA για να στοχοποιήσει τα αεροδρόμια της Λιβύης οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους και να στοχεύσει στα κεντρικά γραφεία από τα οποία οι Τούρκοι είχαν λάβει άδεια εισόδου στη Λιβύη», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Talal Al-Mihoub.






Η δήλωση αυτή έρχεται μαζί με την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλοσί Ακάρ, σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα ολοκληρώνει τις τελικές προετοιμασίες για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειές της να στείλει στρατιώτες της στην πρωτεύουσα της Λιβύης, στην Τρίπολη, προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) με επικεφαλής τον Φαγέζ αλ Σάραζ, ένταντι του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο του ξεκίνησε τις προετοιμασίες για να στείλει στρατιώτες στη Λιβύη πριν τεθεί στο κοινοβούλιο το υπόμνημα που υπέγραψε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το ίδιο θέμα.

Πρόσθεσε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του την Τρίτη ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη «στη ζημιά που έπληξε τους αδελφούς της Λιβύης». Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου