Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Ο... Killer των γηπέδων που ξεγέλασε το θάνατο για δεύτερη φορά

protothemaΈντεκα χρόνια μετά την περιπέτεια με την καρδιά του, που σταμάτησε άδοξα την ποδοσφαιρική του καριέρα, ο πρώην άσος του Ολυμπιακο...


protothemaΈντεκα χρόνια μετά την περιπέτεια με την καρδιά του, που σταμάτησε άδοξα την ποδοσφαιρική του καριέρα, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς βγήκε και πάλι νικητήςόπως συνέβαινε συνήθως και μέσα στο χορτάρι
Στα χρόνια που μεσουρανούσε στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν ένας από τους κορυφαίους…. Killer ο οποίος στο φινάλε της καριέρας του ήρθε και στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού τον οποίο υπηρέτησε κι από άλλα πόστα.




Μόνο που στα 47 του βίωσε και ένα ραντεβού με έναν πραγματικό Killer που του είχε στήσει ενέδρα στο σπίτι του στη Γλυφάδα, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τα πυρά του.

Ο Κοβάσεβιτς έφτιαξε το όνομα του στον Ερυθρό Αστέρα και από το 1994 ξεκίνησε την περιπλάνηση του στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Σέφιλντ Γουέσντεϊ οι οπαδοί της οποίας πανηγύριζαν το καλοκαίρι του 1996 όταν πουλήθηκε στην ισπανική Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Το «ουφ» των Άγγλων ακούστηκε μέχρι τη Χώρα των Βάσκων, όπου εκεί όμως ο Σέρβος μεταμορφώθηκε, οδηγώντας την ομάδα στην 3η θέση της La Liga με τον κόσμο να τον αποθεώνει αλλάζοντας το όνομα του σε… Γκολάσεβιτς!

Τα 41 γκολ στο Ανοέτα τον μετέτρεψαν σε αντικείμενο του πόθου για όλα τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ με τη Γιουβέντους να τον αποκτά (έπαιξε για μια διετία) να ακολουθήσει μια κακή χρονιά στην Λάτσιο (2001-2002) και η επιστροφή στο αγαπημένο του Σαν Σεμπαστιάν για ακόμη 6 χρόνια (163 ματς, 51 γκολ).

Το 2007 αποφάσισε να επιστρέψει στα Βαλκάνια αποδεχόμενος την πρόταση του Ολυμπιακού και στην πρώτη του σεζόν σε 27 ματς είχε 17 γκολ (!!!), ενώ και την επόμενη είχε προλάβει να πετύχει 4 πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο.

Ο γιατρός του Ολυμπιακού παρατήρησε τα σπασμένα αγγεία στο μάτι του, τον έστειλε για εξετάσεις και εκεί αποκαλύφθηκε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά! Ήταν 13 Ιανουαρίου του 2009 όταν κέρδιζε το πρώτο του ντέρμπι με τον θάνατο και σχεδόν 11 χρόνια αργότερα κατάφερε να βγει νικητής και από το δεύτερο!

Στο μεσοδιάστημα ο Σέρβος είχε βρεθεί δύο φορές σε ρόλο τεχνικού συμβούλου στον Ολυμπιακό… Η πρώτη λίγους μήνες όταν μετά το κρέμασμα των παπουτσιών του (Ιούνιος 2010) για να αποχωρήσει τρία χρόνια αργότερα. Επέστρεψε τον Μάιο του 2017, αλλά αυτή τη φορά έμεινε έναν χρόνο (αποχώρησε στις 8/6/2018) για να αναλάβει από τις 20 Ιουλίου 2018 το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην Εθνική Σερβίας.