Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στείλτε Τορπίλες.... όχι Δηλωσεις... Απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τα νησιά και το νομικό καθεστώς του Αιγαίου

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση», ανέφερε ο ...


«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.




«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους», πρόσθεσε ο κ. Γεννηματάς.

«Η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος. Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, υπενθυμίζουμε, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά προχώρησε σε νέα προκλητική δήλωση.

Ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια τρίωρης τηλεοπτικής συνέντευξης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση το Καρντάκ (Ίμια)».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως για να περάσει ο αγωγός Eastmed, δηλαδή ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη, «πρέπει να πάρουν την άδεια μας καθώς θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».