Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γλασκώβης (βίντεο)

Ενώ το Brexit φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο από τότε που το Βρετανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία του πρωθυπουργού ...


Ενώ το Brexit φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο από τότε που το Βρετανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, το σκωτσέζικο κίνημα για ανεξαρτησία κερδίζει συνεχώς έδαφος στη χώρα.

Διαδηλωτές στη Γλασκώβη βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να προωθήσουν την ανεξαρτησία της Σκωτίας τους για πρώτη φορά φέτος.




Η πορεία εκτιμάται ότι θα είναι η πρώτη από τις οκτώ πορείες τις οποίες η ομάδα για την ανεξαρτησία All Under One Banner (AUOB) σχεδιάζει να διοργανώσει μετά τη νίκη του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος που εξασφάλισε 48 από τις 59 έδρες στη Σκωτία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το BBC.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία της Βρετανίας την Πέμπτη, η οποία τελικά ενέκρινε τη συμφωνία Brexit του Μπόρις Τζόνσον, ανοίγοντας το δρόμο για τη χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου.

Στο δημοψήφισμα του 2014, οι ψηφοφόροι της Σκωτίας επέλεξαν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με 55% έναντι 45%, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα υποστήριζαν της ανεξαρτησία της Σκωτίας.