Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία παλεύει με κάθε τρόπο να πάρει με το μέρος της την Αλγερία

Μετά την αποτυχία του προσεταιρισμού της Τυνησίας, η Τουρκία φαίνεται πως είναι σε πολύ καλό στάδιο να πετύχει τα σχέδιά της με την Αλγ...



Μετά την αποτυχία του προσεταιρισμού της Τυνησίας, η Τουρκία φαίνεται πως είναι σε πολύ καλό στάδιο να πετύχει τα σχέδιά της με την Αλγερία.

Σύμφωνα με το news.gr, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Ντζεράντ.




Ο επικεφαλής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ο οποίος πραγματοποιεί επίσημες επαφές στην Αλγερία στη συνάντηση συνεχάρη τον Ντζεράντ για την νεοϊδρυθείσα κυβέρνηση.

Ο Τσαβούσογλου επίσης στο πλαίσιο των επαφών του συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας Σάμπρι Μπουκαντούμ. Αναφερόμενος στη συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και την Αλγερία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Είναι καιρός να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις σε πολλούς τομείς συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας».

Ο Τσαβούσογλου ο οποίος έκανε νύξη στη σημασία της συνεργασίας στα περιφερειακά ζητήματα είπε: «Υπάρχουν εξελίξεις που αφορούν και τις δυο χώρες. Αν συνεργαστούμε πιστεύουμε πως μπορούμε να φέρουμε την ειρήνη και την σταθερότητα».

Σε σχετική ανάρτησή του στο twitter ο Τούρκος αξιωματούχος επεσήμανε πως στην συνάντηση που είχε και με τον πρόεδρο αυτή της χώρας συμφωνήθηκε πως ανάμεσα στις δύο θα υπάρξει στενότερη συνεργασία και τόνισε ιδιαίτερα πως συζητήθηκε το θέμα της Λιβύης.