Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με Νόμο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ... Αφαίρεση τριών έως δέκα βαθμών, αντί υποβιβασμού, για ΠΑΟΚ και Ξάνθη...!!

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κ...

paok-xanthi-arthro

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και οι ποινές που προβλέπονται, θα περιλαμβάνουν αφαίρεση τριών έως δέκα βαθμών και πρόστιμο

Τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών ετοιμάζεται να μετατρέψει η κυβέρνηση, με την τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, με εισηγητή πιθανότατα τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.




Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και οι ποινές που προβλέπονται, θα περιλαμβάνουν αφαίρεση από τριών έως δέκα βαθμών και πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ποικίλλει, ανάλογα με την περίσταση.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών, εφόσον βεβαίως η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη, ωστόσο, από την πλευρά του ΠΑΟΚ υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και για το σενάριο της αφαίρεσης βαθμών (έξι, κατά πάσα πιθανότητα), καθώς, σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα καταστεί αυτομάτω ςτο απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, που ανέφερε σχετικά το πρωί της Τρίτης για το συγκεκριμένο θέμα και το πόρισμα της ΕΕΑ: «Θα περιμένετε μέσα στη μέρα κατάθεση σχετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι θα υποβάλλονται τέτοιου είδους εξοντωτικές ποινές, όπως ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ εισηγήθηκε τη Δευτέρα τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για τον μεν «Δικέφαλο του Βορρά» εξαιτίας πολυιδιοκτησίας και της ακριτικής ομάδας για το μετοχολόγιό της. Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, συμφώνησαν ομόφωνα ότι έχουν γίνει οι παραβάσεις, αλλά υπήρξε διαφορετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία αναφορικά με τις ποινες.

Συγκεκριμένα, για την εισήγηση αποβολής (ή υποβιβασμού, με άλλα λόγια), οι ψήφοι ήταν τέσσερις υπέρ και μία κατά, ενώ για τον ΠΑΟΚ ήταν τρεις υπέρ και δύο κατά.

Σε ερώτηση για το αν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά ναι», ενώ για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανέφερε: «Θα περιμένετε την κατάθεση της σχετικής διάταξης, ούτως ώστε να μην επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Μέχρι το απόγευμα θα το έχετε δει».

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης. Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, Δευτέρα, με δήλωσή του, ο κ. Ζαγοράκης ζητούσε να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αλλιώς «απειλούσε» να ανεξαρτητοποιηθεί.