Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έσπερ: Αναμένουμε κι άλλες επιθέσεις από «υποστηριζόμενες από το Ιράν» ομάδες – Θα το μετανιώσουν

Στις 31 Δεκεμβρίου διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, στο Ιράκ, και πυρπόλησαν τον εξωτερικό φράχτη διαμαρτυρόμενο...

Στις 31 Δεκεμβρίου διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, στο Ιράκ, και πυρπόλησαν τον εξωτερικό φράχτη διαμαρτυρόμενοι για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς κατά Σιιτών μαχητών της Χεζμπολάχ στο Ιράκ και τη Συρία.




Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον αναμένει περισσότερες επιθέσεις από ομάδες «υποστηριζόμενες από το Ιράν», προσθέτοντας πως θα «το μετανιώσουν».

Σε δηλώσεις του, με φόντο τις αμερικανικές κατηγορίες κατά του Ιράν για την επίθεση διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, ο κ. Έσπερ εξήγησε ότι πιστεύει ότι η οργάνωση Kataib Hezbollah μπορεί να προβεί σε περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.

Προειδοποίησε, δε, με προληπτική δράση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Στις 31 Δεκεμβρίου διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη και πυρπόλησαν τον εξωτερικό φράχτη διαμαρτυρόμενοι για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς κατά Σιιτών μαχητών της Χεζμπολάχ στο Ιράκ και τη Συρία.

Διαδηλώσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
Οι διαδηλώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ ξεκίνησαν μετά από αμερικανικές επιδρομές εναντίον στόχων σιιτικής πολιτοφυλακής σε Ιράκ και Συρία.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι δεν θα αποσύρει το προσωπικό της πρεσβείας στο Ιράκ. Πεζοναύτες εστάλησαν για την προστασία της πρεσβείας, ενώ φέρεται να έκαναν χρήση χημικών εναντίον τον διαδηλωτών.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν στις 31 Δεκεμβρίου απέρριψε τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον κατά της Τεχεράνης για ενορχήστρωση των επιθέσεων κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράκ.