Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ...!! Η Κύπρος αντικαθιστά το Ιντσιρλίκ: Οι ΗΠΑ δημιουργούν μονάδα ταχείας ανταπόκρισης για Ιράν-Μ. Ανατολή – Πράσινο «φως» από την Λευκωσία!

Πράσινο «φως» στο αίτημα των ΗΠΑ για την παροχή διευκολύνσεων σε αμερικανικά στρατεύματα, άναψε η Κύπρος, στο πλαίσιο της εκκένωσης διπλωμα...


Πράσινο «φως» στο αίτημα των ΗΠΑ για την παροχή διευκολύνσεων σε αμερικανικά στρατεύματα, άναψε η Κύπρος, στο πλαίσιο της εκκένωσης διπλωματικών αποστολών της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.




Η εξέλιξη αυτή, επέρχεται ως συνέχεια της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί και την «απάντηση» της Τεχεράνης με πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράκ.

Μία κίνηση με πολλούς συμβολισμούς, καθώς αυτό το αίτημα δεν τέθηκε στην Τουρκία, αλλά στην Κύπρο, με την Λευκωσία όμως να μπαίνει έμμεσα στη σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ.

Γιατί όμως τώρα επιλέγουν την Κύπρο οι ΗΠΑ; Διότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι πρόθυμος να δώσει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τεχεράνη, καθώς είναι αρνητικός στο να χρησιμοποιηθεί η βάση του Ιντσιρλίκ, όπως αναφέρει Ρωσικό ΜΜΕ.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι η αεροπορική βάση Incirlik δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χτυπήσει το Ιράν.

Ίσως η Άγκυρα φοβήθηκε τις απειλές της Τεχεράνης, καθώς όπως ανέφερε πριν το Πενταπόσταγμα, οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι εάν οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη βάση Incirlik για να χτυπήσουν το Ιράν, η Τεχεράνη τότε θα χτυπήσει με πυραύλους την βάση!

«Εμείς προειδοποιούμε όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ, αν ξεκινήσουν επιθέσεις κατά ιρανικών βάσεων, τότε θα στοχοποιηθείτε όλοι. Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τη βάσητου Incirlik, τότε θα χτυπήσουμε και εκεί.»

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΗΠΑ

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκου Κούσιου, επεσήμανε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχθηκε σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι αμερικανικές Αρχές μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, και έδωσε τη συγκατάθεση της για προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης, αποστολή της οποίας θα είναι σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, η εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και Αμερικανών πολιτών».