Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Σισί στο Βερολίνο... Αίγυπτος για Λιβύη: Αναγκαίο να σταματήσει η τουρκική παρέμβαση

Την πολιτική λύση για τον τερματισμό της κρίσης στη Λιβύη, μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο που να καλύπτει όλες τις πτυχές του θέματος, ό...

Αίγυπτος για Λιβύη: Αναγκαίο να σταματήσει η τουρκική παρέμβαση

Την πολιτική λύση για τον τερματισμό της κρίσης στη Λιβύη, μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο που να καλύπτει όλες τις πτυχές του θέματος, όπως η πολιτική, η οικονομία, η ασφάλεια και ο στρατός, καθώς και την απόρριψη των παράνομων ξένων παρεμβάσεων στη Λιβύη, θα υποστηρίξει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος μεταβαίνει στο Βερολίνο για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη.




Το γεγονός αυτό προκύπτει και από την τελευταία, πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γιτ, που μεταβαίνει στη Γερμανία για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου για τη Λιβύη, θα επαναλάβει τις απόψεις του Αραβικού Συνδέσμου για μία συνολική πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος, η στάση του Αραβικού Συνδέσμου περιλαμβάνει επίσης την έκκληση στα αντιμαχόμενα μέρη της Λιβύης να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται για τη μόνιμη παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την επανάληψη του εθνικού διαλόγου στο στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο υπό την αιγίδα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Λιβύη Γκάσαν Σαλάμε.