Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κουκάκι: Για δολοφονική απόπειρα μιλούν οι αστυνομικοί - Για πλημμελήματα απολογούνται οι συλληφθέντες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κουκάκι, με στόχο να αντι...

astynomia-touvlo00

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κουκάκι, με στόχο να αντιμετωπιστούν ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίες επιχείρησαν να ανακαταλάβουν κτίρια που «σφράγισαν» αστυνομικοί πριν μερικές εβδομάδες.




Η συμπεριφορά από την πλευρά των καταληψιών, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, με τη ρίψη τσιμεντόλιθων και ξύλων κατά των αστυνομικών, που είχαν σαν συνέπεια να τραυματιστούν έξι εξ αυτών και ο τρόπος με τον οποίο αυτή εκλήφθηκε από την εισαγγελία, με την άσκηση διώξεων για πλημμελήματα και όχι για κακουργήματα, έχει ανοίξει και πάλι τη συζήτηση για τον βαθμό αυστηρότητας του νομικού πλαισίου σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 6 πλημμελήματα στους 20 από τους 21 συλληφθέντες της σαββατιάτικης διπλής επιχείρησης της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματιστήκαν δύο δικογραφίες.

Η πρώτη δίωξη ασκήθηκε κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και βίας κατά αστυνομικών οργάνων. Η δεύτερη δίωξη ασκήθηκε για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθεια.

Πάντως, η ανήλικη 17 ετών αφέθηκε ελεύθερη, ενώ στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπεμφθήκαν να δικαστούν και οι 20.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, κάνοντας λόγο για «δολοφονική απόπειρα κατά εργαζομένων».

Παράλληλα ο κ. Ντούμας καυτηρίασε τη σιωπή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια αυτά που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών αναρωτώμενος «δεν έπρεπε να υπάρχει καταδίκη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο κ. Ντούμας έθεσε και το θέμα «αν η δικαιοσύνη είναι σε θέση να αποτρέψει τα άτομα αυτά ή να τους υποχρεώσει να πληρώσουν από το να κάνουν στο μέλλον τέτοιες ενεργειες».

Όπως εξήγησε «εάν δεν έχουν γιάφκες να κρύβουν τα πρόσωπά τους δεν μπορούν να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις. Γι' αυτό θα ανακαταλαμβάνουν τα κτήρια αν η δικαιοσύνη δεν τους τιμωρεί. Αλλιώς να υπάρξει αναπροσαρμογή του ποινικού κώδικα γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ με αυτό και θα γίνει "το γεφύρι της Άρτας"».