Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ... Διπλωματική πρωτοβουλία των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι, που επικαλείται δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο Ο υπουργός Εξωτερικών των Η...

09s9pompeo_mike-thumb-large-thumb-large-thumb-large-thumb-large--2-thumb-large

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι, που επικαλείται δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο




Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με αποκλειστική δήλωση του στον ΣΚΑΪ και την ανταποκρίτρια του σταθμού στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε χθες το βράδυ - μετά την δεξίωση που παρέθεσε για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - τις πληροφορίες ότι επίκειται διπλωματική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση Ελλάδας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτή θα λάβει μία μορφή στην οποία προτίθεται και ο Μάικ Πομπέο να παρέμβει σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο εφόσον όλα πάνε καλά στις επαφές.

Ο μεσολαβητής των ΗΠΑ θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία τον επόμενο μήνα. Ο κ. Πάλμερ έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο επίκεντρο της αμερικανικής προσπάθειας θα είναι τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών και ιδιαίτερα το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, το οποίο ανησυχεί την Ουάσινγκτον για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.