Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...;; «Υγειονομική βόμβα» οι παράνομες ΜΚΟ... Γιατί οι «νόμιμες» τι είναι...;;

Την παράνομη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) ανά την Ελληνική Επικράτεια καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος ...

Προσφυγικό: «Υγειονομική βόμβα» οι παράνομες ΜΚΟ


Την παράνομη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) ανά την Ελληνική Επικράτεια καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος ζητά από το Υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.




Την άμεση λήψη μέτρων από το υπουργείο Υγείας, αλλά και από κάθε άλλο συναρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς καμία νομιμότητα, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με επιστολή του στον υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, ο ΠΙΣ επισημαίνει στην επιστολή του ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η ανεξέλεγκτη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κάθε μορφής και προέλευσης, στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας.

Πολλές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο, άλλοτε προσλαμβάνουν (με υψηλότατες αμοιβές) ιατρούς και άλλοτε υπόσχονται προοπτική «εργασιακής εμπειρίας» και απόκτησης «επαγγελματικών δικαιωμάτων» σε ιατρούς τρίτων χωρών προκειμένου να παράσχουν αυτοί δωρεάν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, εντός του Ελληνικού εδάφους, αναφέρουν οι γιατροί του ΠΙΣ στην επιστολή τους.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr