Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Περικοπές κονδυλίων 75% προς την Τουρκία προετοιμάζει η ΕΕ λένε Γερμανικά Μέσα...

Περικοπή κατά 75% των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία, επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έγγραφο του ύπατου εκπροσώπο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Περικοπές κονδυλίων προς την Τουρκία προετοιμάζει η ΕΕ"

Περικοπή κατά 75% των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία, επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έγγραφο του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και άμυνας της Ένωσης, Ζοσέπ Μπορέλ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου.






Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν εφημερίδες και ΜΜΕ της Γερμανίας, του ομίλου Funke, τα οποία είχαν πρόσβαση στο εν λόγω έγγραφο, ο κ. Μπορέλ προτείνει τη μείωση των κονδυλίων ως ευρωπαϊκά αντίποινα στην Τουρκία λόγω των παράνομων ερευνών για υδρογονάνθρακες στα ανοιχτά της Κύπρου και της στρατιωτικής της εμπλοκής στη Συρία.

Γερμανικά ΜΜΕ
Η ΕΕ έχει ήδη προειδοποιήσει την Τουρκία για πιθανές επιπτώσεις λόγω της παράνομης δραστηριότητάς της στις ακτές της Κύπρου καθώς τον περασμένο Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια δέσμη κυρώσεων που στόχευαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονταν σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεώτρησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία δεν θα επηρεάσει τα χρήματα που δίνει η ΕΕ στο πλαίσιο της συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας (δήλωση όπως λέγεται επισήμως) για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης προς τις ευρωπαϊκές ακτές, που επηρεάζει κυρίως τα ελληνικά νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.