Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Χάφταρ - Κράτησε 40 λεπτά «Είμαστε φιλειρηνιστές - Ήρθαμε να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Λίβυος στρατάρχης

Σαράντα λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. «Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθα...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Χάφταρ στη Βουλή

Σαράντα λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. «Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χάφταρ προσερχόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό που τον δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή. Νωρίτερα ο στρατάρχης Χάφταρ είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.




Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λίγο μετά το τέλος της συνάντησης με τον Χαλίφα Χάφταρ, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η ελληνική πλευρά ενθάρρυνε τον στρατάρχη να συμμετάσχει με εποικοδομητικό τρόπο στη διάσκεψη του Βερολίνου και να επιχειρήσει στο πλαίσιο των συνθηκών να πετύχει κατάπαυση του πυρός, αποκατάσταση της ασφάλειας στη Λιβύη και την απομάκρυνση των μισθοφόρων.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας είπε πως ζήτησε από τον Χαλίφα Χάφταρ να επιδιώξει την αναγνώριση της ακυρότητας των μνημονίων που υπέγραψε ο Σάρατζ και Ερντογάν. Ο Λίβυος στρατάρχης, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, συμφώνησε σε όλες τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς.

“Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επόμενη μέρα στη Λιβύη” είπε ο Νίκος Δένδιας και κάπου εκεί… έριξε και τη βόμβα σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να στείλει δυνάμεις στη Λιβύη! “Είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες που χρειάζονται για υπάρξει η ανακωχή είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη”.