Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καταγγελία ΜΚΟ – Αίγυπτος: Ο Ερντογάν έχει εξαφανίσει 10.000 Τούρκους πολίτες…

Ο Ερντογάν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γνωστό. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι 10.000 Τούρκοι πολίτες έχουν εξαφανιστεί...


Ο Ερντογάν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γνωστό. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι 10.000 Τούρκοι πολίτες έχουν εξαφανιστεί, όπως αναφέρει Ο Ηνωμένος Εθνικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Αιγύπτου. Ο επικεφαλής της οργάνωσης Μοχάμεντ Αμπτέλ Ναέεμ δήλωσε πως οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους με απευθείας διαταγή του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα του 2016.




Ο Ερντογάν διέταξε την σύλληψη και τον βασανισμό δημοσιογράφων, δικαστών, αστυνομικών, ακτιβιστών, δήλωσε ο Ναέεμ και έκανε λόγο για πολιτικές συλλήψεις και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει λαϊκή αντίδραση κατά του Ερντογάν στην Τουρκία και αυτό φάνηκε με την ίδρυση δύο νέων κομμάτων. Ο Ναέεμ στέκεται ιδιαίτερα στο κόμμα Νταβούτογλου το οποίο βλέπει να έχει σοβαρό ρόλο στις εξελίξεις.


Ο Ναέεμ κατηγόρησε επίσης τον Ερντογάν ότι παρακολουθεί τους Τούρκους πολίτες, τα κοινωνικά δίκτυα και συλλαμβάνει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αίγυπτος και Τουρκία βρίσκονται σε αντιπαράθεση από την ανατροπή του προέδρου Μόρσι και μετά.