Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πιο κοντά στην απόκτηση των καταστροφικών καταδρομικών Ticonderoga η Ελλάδα;

Πληθαίνουν οι φήμες ότι η επίσκεψη του θηριώδους καταδρομικού USS Leyte Gulf στο λιμάνι του Πειραιά, το διάστημα 19 – 23 Δεκεμβρίου κάθε...


Πληθαίνουν οι φήμες ότι η επίσκεψη του θηριώδους καταδρομικού USS Leyte Gulf στο λιμάνι του Πειραιά, το διάστημα 19 – 23 Δεκεμβρίου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.




Φαίνεται ότι η πιθανότητες να τα αποκτήσει η Ελλάδα είναι περισσότερο αυξημένες απ’ ότι υπολογίζαμε. Σύμφωνα με το έγκυρο defence news, που δημοσιεύει σχετικό άρθρο, το πεντάγωνο εισηγείται την απόσυρση 13 καταδρομικών κλάσης Ticonderoga, όπως αυτό δηλαδή που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει την μείωση του αριθμού του στόλου από τα 293 στα 287, αριθμός που είναι πολύ μακριά από το 355, που έχει θέσει ως στόχο η Εθνική Επιτροπή Άμυνας, στην επίσημη έκθεση του 2018.

Εάν αυτό το ενδεχόμενο προχωρήσει, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να κινήσει ταχύτατα τις διαδικασίες για την απόκτηση τουλάχιστον δύο μονάδων, που θα φέρουν κυριολεκτικά τα πάνω – κάτω στο ναυτικό ισοζύγιο Ελλάδας – Τουρκίας, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όπου έχει μετατοπιστεί μεγάλο βάρος των εξελίξεων.

Τα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga είναι οι μεγαλύτερες μονάδες επιφανείας, που συνοδεύουν τα αεροπλανοφόρα των Ηνωμένων Πολιτειών και φέρουν 26 εκτοξευτές περισσότερους από τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke (σύνολο 122, δηλαδή), από τα οποία δεν πρόκειται να αποσύρει ούτε ένα το US Navy.