Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... Σκωτία: Το SNP ζητάει νέο δημοψήφισμα για απόσχιση από το ΗΒ

Η Σκωτία είναι έτοιμη να διεκδικήσει νέο δημοψήφισμα για απόσχιση. «Ο λαός της Σκωτίας μίλησε. Είναι ώρα να αποφασίσουμε για το δικό ...

Σκωτία: Το SNP ζητάει νέο δημοψήφισμα για απόσχιση από το ΗΒ

Η Σκωτία είναι έτοιμη να διεκδικήσει νέο δημοψήφισμα για απόσχιση.

«Ο λαός της Σκωτίας μίλησε. Είναι ώρα να αποφασίσουμε για το δικό μας μέλλον», δήλωσε η Στέρτζον αφού το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) αύξησε τον αριθμό των εδρών του στο βρετανικό Κοινοβούλιο.




Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην Σκωτία με απώτερο στόχο ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας, όπως ανέφερε η πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Στέρτζον, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία.

«Ο λαός της Σκωτίας μίλησε. Είναι ώρα να αποφασίσουμε για το δικό μας μέλλον», δήλωσε η Στέρτζον αφού το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) αύξησε τον αριθμό των εδρών του στο βρετανικό Κοινοβούλιο μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τη λεπτομερή επιχειρηματολογία «για μεταβίβαση εξουσίας ώστε να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή δημοψηφίσματος χωρίς να υπάρξουν νομικές αντιρρήσεις», πρόσθεσε η Στέρτζον, αναφερόμενη στην κυβέρνηση της οποίας είναι επικεφαλής στο Εδιμβούργο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αντιτίθεται στη διενέργεια ακόμη ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αφού η βρετανική επαρχία τάχθηκε υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο στο αντίστοιχο δημοψήφισμα του 2014.