Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ... Προκλητική η Τουρκία παίζει επικίνδυνα “παιχνίδια” στο Καστελόριζο με NAVTEX!

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών και οι εξελίξεις να τρέχουν με γοργούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όμως...

Προκλητική η Τουρκία παίζει επικίνδυνα “παιχνίδια” στο Καστελόριζο με NAVTEX! [pics]

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών και οι εξελίξεις να τρέχουν με γοργούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Άγκυρα έχει «όρεξη» να παίζει παιχνίδια στην περιοχή του Καστελορίζου, με την γνωστή μέθοδο των NAVTEX.




Κι ενώ ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια προσπάθεια διαβούλευσης για τις εξελίξεις στη Λιβύη και στα ελληνοτουρκικά, οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες «παίζουν» με τις αντίστοιχες ελληνικές με NAVTEX στο Καστελόριζο.

Ειδικότερα, ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε NAVTEX που προβλέπει την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων καθώς επίσης και βολών με πραγματικά πυρά του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε περιοχή ανάμεσα από Ρόδο και σε Καστελόριζο.

Ειδικότερα, η NAVTEX αναφέρει την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 από τις 9 π.μ μέχρι τις 11 π.μ και στη συνέχεια το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 από τις 9 π.μ μέχρι τη 1 μ.μ σε περιοχή που διαφαίνεται στο χάρτη με κόκκινο χρώμα.

Ωστόσο φαίνεται πως η κίνηση αυτή «εκνεύρισε» τις τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες, οι οποίες στη συνέχεια προχώρησαν στην έκδοση δική του NAVTEX, στην οποία αναφέρουν ότι ο υδρογραφικός σταθμός Ηρακλείου είναι «αναρμόδιος» για τέτοιου είδους πράξεις και εν συνεχεία εξέδωσαν δική τους NAVTEX που είναι απολύτως παρόμοια με την ελληνική.