Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή ήταν η Πρώτη Αποστολή του Ελληνικού MQ-9 Guardian: «Σάρωσε» όλο το Ανατολικό Αιγαίο

Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις του MQ-9 Guardian, καθώς όπως μπορείτε στο χάρτη που μας παρουσιάζει ο λογαριασμός AegeanHawk, είχαμε πτήσ...



Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις του MQ-9 Guardian, καθώς όπως μπορείτε στο χάρτη που μας παρουσιάζει ο λογαριασμός AegeanHawk, είχαμε πτήση από Λάρισα μέχρι την Λέσβο.




Πρόκειται για μία συμβολική, αλλά και ουσιαστική πτήση, καθώς στη περιοχή της Λέσβου, αλλά και στα κοντινά νησιά, όπως και στο Καστελόριζο, έχουμε πτήσεις τουρκικών UAV.

μπορεί να πετάξει πάνω από 40 ώρες επιχειρώντας σε ολόκληρη την περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου. Εχει δυνατότητα να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό διαθέτει δύο κάμερες ( μία θερμική και μία ημέρας) , καθώς και τη δυνατότητα να συλλέγει αλλά και να συγκρίνει στοιχεία που έχει καταγράψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό Πεντάγωνο προσανατολίζεται στην αγορά δύο τέτοιων drone από τις Ηνωμένες Πολιτείες τα οποία θα καλύψουν σημαντικό κομμάτι της επιτήρησης των συνόρων καθώς είναι εξειδικευμένα στην παρακολούθηση θαλάσσιων περιοχών.

Ωστόσο, έως τώρα δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις. Ακόμα και αύριο αν αγοραστούν τα MQ9 θα χρειαστεί σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι να ενταχθούν επιχειρησιακά στη διάθεση των ΕΔ. Ενώ ακόμη εκκρεμεί και η οριστική απόφαση να αποκτηθούν με τη μέθοδο Leasing δύο ακόμη UAV HERON ισραηλινής κατασκευής.