Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Σίσι είπε στον Τραμπ: Ο LNA (Χαφτάρ) πολεμά την τρομοκρατία – Έξω οι Τούρκοι από τη Λιβύη

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, μεταδίδει η Ahram, συζήτησε την Πέμπτη τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμ...

Ο Σίσι είπε στον Τραμπ: Ο LNA (Χαφτάρ) πολεμά την τρομοκρατία – Έξω οι Τούρκοι από τη Λιβύη

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, μεταδίδει η Ahram, συζήτησε την Πέμπτη τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τις εξελίξεις στη Λιβύη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αιγυπτιακή Προεδρία.




Ο πρόεδρος Σίσι υπογράμμισε στον Αμερικανό ομόλογό του την υποστήριξη της Αιγύπτου στην ενδυνάμωση της εξουσίας του λαού της Λιβύης στην επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας, καθώς επίσης τόνισε τη σημασία του ρόλου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που απειλεί ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε επίσης τη σημασία του περιορισμού των έκνομων ξένων παρεμβάσεων (σ.σ. Τουρκίας και Κατάρ) στις υποθέσεις της Λιβύης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, που αναμεταδίδει το Hellas Journal, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, τηλεφώνησε την Πέμπτη στον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι και συζήτησαν βασικά το θέμα της Λιβύης.

«Οι ηγέτες συζήτησαν σημαντικά περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

»Όσον αφορά τη Λιβύη, οι ηγέτες απέρριψαν την ξένη εκμετάλλευση της κατάστασης (foreign exploitation) και συμφώνησαν ότι τα (ενδιαφερόμενα) μέρη πρέπει να λάβουν επειγόντως μέτρα για να επιλύσουν τη σύγκρουση πριν από την απώλεια του ελέγχου από τους Λιβύους σε ξένες δυνάμεις (foreign actors)».