Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Επέλαση LNA και Άγριες μάχες στην Τρίπολη...!! Λιποτακτούν και τρέχουν σαν τους λαγούς οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές...!

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου Ξεκίνησαν να τρέπονται σε φυγή από την Τρίπολη αξιωματικοί του κυβερνητικού στρατού της κυβέρνησης Εθνικής Συμφων...


Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου Ξεκίνησαν να τρέπονται σε φυγή από την Τρίπολη αξιωματικοί του κυβερνητικού στρατού της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), συμπεριλαμβανομένου του διοικητή Nasser Ammar και των ανδρών του, οι οποίοι στελέχωναν σημαντικό κομμάτι των φιλοτουρκικών δυνάμεων.




Η προέλαση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) υπό την ηγεσία του ισχυρού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, στην πρωτεύουσα της χώρας, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ, ο οποίος εκτός από τη στρατιωτική στήριξη της Τουρκίας, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια και από πέντε ακόμα χώρες, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις του GNA επιχείρησαν να εξαπολύσουν μια ισχυρή επίθεση σε επαρχιακές περιοχές υπό τον έλεγχο του LNA, κατορθόνωντας να καταλάβουν την περιοχή Dawun. Σε αυτό το σημείο ο LNA απώθησε τις κυβερνητικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνοντας την περιοχή και εξαπέλυσε μια σκληρή αντεπίθεση με αποτέλεσμα την πλήρη υποχώρηση των κυβερνητικών/φιλοτουρκικών δυνάμεων της Τρίπολης.

Σύμφωνα με αναφορές έγκυρων κοινωνικών δικτύων που πρόσκεινται στον Χαφτάρ, αν και παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν πως κατά την αντεπίθεση του LNA, οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης Σαράζ υπέστησαν σημαντικές απώλειες μετά από αεροπορικές επιδρομές, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός νεκρών ή/και τραυματιών.