Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Kommersant : «Η Τουρκία έστειλε τρομοκράτες του ISIS και της αλ Νούσρα στη Λιβύη»

Η ρωσική εφημερίδα ‘Kommersant’σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ κατηγορεί την Τουρκία ότι μεταφέρει ...


Η ρωσική εφημερίδα ‘Kommersant’σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ κατηγορεί την Τουρκία ότι μεταφέρει τρομοκράτες του ‘Ισλαμικού κράτους’ και της οργάνωσης Αλ Νούσρα στη Λιβύη μέσω της Τυνησίας.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μεταφέρουν μαχητές του ‘Ισλαμικού κράτους’ (ISIS) και της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» από τη Συρία στη Λιβύη μέσω του αεροδρομίου Τζέρμπα της Τυνησίας, δήλωσε ο στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι, επίσημος εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης.




Ανακοίνωσε τον κίνδυνο της κατάστασης, λόγω της χρησιμοποίησης των αεροδρομίων της Τυνησίας για τη μεταφορά αυτή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, τρομοκράτες από τη Συρία φθάνουν και στα αεροδρόμια της Μισράτα, του Ζουβάρ και τη Μίτιγκ.

Ο Αχμέντ αλ Μισμάρι δήλωσε ότι οι Τούρκοι μάχονται στο πλευρό των πολιτοφυλακών του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο λιβυκός στρατός μπορεί να αντιμετωπίσει την τουρκική αεροπορία».

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο εθνικός στρατός της Λιβύης, υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου Χαλίφα Χαφτάρ ελέγχει έναν από τους κεντρικούς δρόμους που οδηγεί στην Τρίπολη και κατέλαβε επίσης ένα κτήριο μια αστυνομικής σχολής που απέχει 12 χλμ από κέντρο της Τρίπολης.

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι εφόσον στη Λιβύη υπάρχουν οι Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας ‘Βάγκνερ’, τότε η Άγκυρα έχει κάθε δικαίωμα να στείλει στρατεύματα σε αυτή τη χώρα.

kommersant.ru
--
The Hellenic Information Team