Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος αξιωματούχος :Ολόκληρη η Αν. Μεσόγειος είναι η «γαλάζια πατρίδα» και όλοι οι πόροι εκεί αποτελούν περιουσία του τουρκικού έθνους...!!!

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ Τζαχίτ Οζκάν ανέφερε πως ¨ Πρέπει να πάει στρατός στην Λιβύη. Πρέπει να ιδρυθούν στην Κ...


Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ Τζαχίτ Οζκάν ανέφερε πως ¨ Πρέπει να πάει στρατός στην Λιβύη. Πρέπει να ιδρυθούν στην Κύπρο αεροπορική και ναυτική βάση. Aν η Τουρκία υποχωρήσει από αυτό το χαράκωμα στο οποίο πήδηξε, τότε ούτε στην Ανατολία δεν θα γαληνέψει¨.

Ο Οζκάν στην γραπτή ανακοίνωση που έκανε αναφέρει πως η τροπολογία της Προεδρίας για την αποστολή στρατού στην Λιβύη θα συζητηθεί εκτάκτως στην γενική συνέλευση της βουλής.
…..



Ο Οζκάν αναφέρει : Η τροπολογία θα συζητηθεί στην Πέμπτη και με την βοήθεια του Αλλάχ θα περάσει από την βουλή. Άλλωστε και μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας να περάσει, είναι αρκετό για την τροπολογία. Αν η Τουρκία δεν αλλάξει γνώμη για τα δικαιώματα της στην Μεσόγειο, θα στήσει στην Λιβύη την μεγαλύτερη της στρατιωτική βάση του εξωτερικού, κάτι που αποτελεί θέμα επιβίωσης και του μέλλοντος της. Το θέμα αυτό ξεπερνά τις εσωτερικές συγκρούσεις και αποτελεί το σημαντικότερο θέμα του τελευταίου αιώνα. Προ πολλού έχει γραφτεί πως το 2050 η Τουρκία θα είναι μια από τις 5 παγκόσμιες δυνάμεις. Οι ΗΠΑ διαθέτουν βάσεις σε 177 χώρες. Σε αυτές τις βάσεις υπηρετούν περίπου 210.000 στρατιώτες. Ταυτόχρονα σε αυτές τις χώρες σε διάφορες θέσεις έχουν 1,2 εκ. άτομα. Ο προϋπολογισμός για όλα αυτά είναι 800-850 εκ. $. Μήπως γίνεται καλύτερα αντιληπτό το τι δουλειά έχουμε στην Λιβύη; Η μεγάλη δύναμη δεν γίνεται με κλείσιμο στο καβούκι, με εκ του μακρόθεν παρακολούθηση του κόσμου και με απομόνωση από τον περίγυρο. Για την Τουρκία όπως λένε και οι Αμερικάνοι,¨

Ο Οζκάν τόνισε πως αυτά που συμβαίνουν στη Αν. Μεσόγειο, δεν έχουν διαφορά από την εισβολή που είχε γίνει στην Ανατολία και ότι για αυτή την χώρα, δεν υπάρχει πιο έγκυρος λόγος για να πάει σε πόλεμο.

Ο Οζκάν είπε τα εξής : ¨Πρέπει να πάει στρατός στην Λιβύη. Πρέπει να ιδρυθούν στην Κύπρο αεροπορική και ναυτική βάση. Aν η Τουρκία υποχωρήσει από αυτό το χαράκωμα στο οποίο πήδηξε, τότε ούτε στην Ανατολία δεν θα γαληνέψει. Ολόκληρη η Αν. Μεσόγειος είναι η γαλάζια πατρίδα. Όλοι οι πόροι που βρίσκονται εκεί αποτελούν περιουσία και δικαίωμα του τουρκικού έθνους. Η κυβέρνηση που αγωνίζεται για τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, την ώρα που αγωνίζεται ενάντια σε χώρες όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Ελλάδα, Νότια Κύπρο, Γαλλία, Ισραήλ ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, από την άλλη μεριά είναι υποχρεωμένη να αγωνίζεται και ενάντια στο κόμμα CHP και τα άλλα συμμαχικά σε αυτό κόμματα που είναι ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας¨.

https://www.sondakika.com - https://tourkikanea.gr