Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΗΣΥΧΑ... Τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από τουρκικούς λιμένες με προορισμό τη... Νάξο.

Η όλη εξέλιξη είναι εξόχως ανησυχητική αφού η Νάξος μέχρι στιγμής δεν περιλαμβανόταν στα σχέδια των τουρκικών Επιτελείων. Η όλη κ...

Τουρκικά πολεμικά πλοία πλέουν προς τη Νάξο!

Η όλη εξέλιξη είναι εξόχως ανησυχητική αφού η Νάξος μέχρι στιγμής δεν περιλαμβανόταν στα σχέδια των τουρκικών Επιτελείων.





Η όλη κίνηση θεωρείται ότι αφορά την ανάπτυξη τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στο «τετράγωνο» Νάξου-Ικαρίας-Αμοργού-Πάτμου, περιοχή την οποία δέσμευσε η Άγκυρα για πρώτη φορά γι αύριο και μεθαύριο.

Ήδη παρακολουθούνται διακριτικά από ελληνικά πλοία. Η περιοχή στην οποία διεξάγεται η τουρκική άσκηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς καλύπτει Κυκλάδες, βόρεια και κεντρικά Δωδεκάνησα.

Η νέα NAVTEX που εξέδωσαν οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες και πιο συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης σήμερα το πρωί, προβλέπει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, σε θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Οι ασκήσεις αυτές θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, από τις 4 π.μ μέχρι τις 8 π.μ σε περιοχή ανάμεσα σε Ικαρία, Πάτμο, Φούρνο και Μύκονο.