Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! Εγκρίθηκε από επιτροπή της τουρκικής βουλής η συμφωνία με τη Λιβύη - Προκλητική «απορία» του Ερντογάν: «Τι είναι το θαλάσσιο δίκαιο;»...

Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας εγκρίθηκε το νομοσχέδιο σχετικά με το Μνημόνιο Συμφωνίας για ...


Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας εγκρίθηκε το νομοσχέδιο σχετικά με το Μνημόνιο Συμφωνίας για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο που υπογράφηκε με τη Λιβύη.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της συνεδρίασε υπό την προεδρία του βουλευτή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Βολκάν Μπoζκίρ.




Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το νομοσχέδιο σχετικά με την έγκριση της επικύρωσης του Μνημονίου Συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο.

Μετά τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο σχετικά με την έγκριση της επικύρωσης του Μνημονίου Συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν για τη συμφωνία με τη Λιβύη: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε

Aμετανόητος για το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης παραμένει ο Ερντογάν με νέες δηλώσεις του από το Λονδίνο.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας της με τη Λιβύη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ωστόσο είπε πως αφού σταθεροποιηθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης “θα γίνει αυτό το βήμα”.

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία δεν είναι κράτος νομαδικής φυλής, έχουμε μια παράδοση που φτάνει από τους Οθωμανούς.

“Τι είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από πού βγαίνει το διεθνές δίκαιο; Όλα αυτά τα ξέρει αυτό το έθνος. Δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε αυτό. Επομένως εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Αυτά που έγιναν οπωσδήποτε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή τη στιγμή φτάνει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει στα πόδια της, και αφού σταθεροποιηθεί θα πραγματοποιηθεί και αυτό το βήμα”, είπε.