Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... Η Αθήνα προσεγγίζει τον Χάφταρ: Καλεί τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής & στενό συνεργάτη του στρατάρχη

Η Ελλάδα έστω και αργά προχωράει σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας αν και κατόπιν εορτής καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Λιβύη...

Η Αθήνα προσεγγίζει (επιτέλους) τον Χ.Χάφταρ: Καλεί τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής & στενό συνεργάτη του στρατάρχη

Η Ελλάδα έστω και αργά προχωράει σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας αν και κατόπιν εορτής καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Λιβύης Σάρατζ, έχει μεν αναγνωριστεί από την Ελλάδα και από την ΕΕ αλλά εξαρτάται οικονομικά σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Τουρκία και το σημαντικότερο είναι περιορισμένης επιρροής και καλεί στην Αθήνα προς επίσκεψη τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής η οποία ελέγχεται από τον Χαλίφα Χάφταρ.




Τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και των πετρελαιοπηγών έχει ο στρατάρχης Χάφταρ. Είναι επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού και έχει χαρακτηρίσει την Τουρκία «εχθρική χώρα» προειδοποιώντας ότι ως «εχθρικά» θα αντιμετωπίζονται τα πλοία και στρατιωτικά αεροπλάνα με τα οποία ενισχύει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ο στρατάρχης κατηγορεί τον Ερντογάν για παράνομη συμφωνία με την Λιβύη και έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ. Τον στηρίζουν μεταξύ άλλων ο Μακρόν, ο Πούτιν, ο Σίσι και οι εμίρηδες των ΗΑΕ.

Ο Χάφταρ ελέγχει την λιβυκή Βουλή η οποία δεν θα εγκρίνει τη συμφωνία με την Τουρκία για την ΑΟΖ. Ο πρόεδρος της λιβυκής βουλής Γκουάιντερ τα επόμενα 24ωρα επισκέπτεται την Αθήνα, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ελληνικής βουλής Κώστα Τασούλα.


Η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται η αρχή για να διορθωθεί το λάθος που έπραξε η ελληνική Πολιτεία για να ικανοποιήσει την διακυβέρνηση Κλίντον-Ομπάμα που ήθελαν οπωσδήποτε να «γεμίσουν» την Μεσόγειο με ισλαμιστικές κυβερνήσεις «μετριοπαθούς τύπου».

Κάτι βέβαια που δεν μπορούσε να ισχύσει στην πραγματικότητα και για αυτό και απέτυχε.