Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στην Κρήτη: Δεν έχουμε περάσει ακόμα την κόκκινη γραμμή της ανησυχίας

Για παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της δυτικής Κρήτης νότια του νησιοού έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 το μέλος της επιτροπής...

papadopoulos-seismo

Για παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της δυτικής Κρήτης νότια του νησιοού έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 το μέλος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ακόμα δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή της ανησυχίας».





Όπως υπενθύμισε η δραστηριότητα ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με σεισμό 4,5 Ρίχτερ και ακολούθησαν έκτοτε 35 μικρότεροι σεισμοί ενώ και το Σάββατο καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

«Παρόλα αυτά έχω ήδη τονίσει ότι χρειάζεται να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε τέτοιου είδους σεισμικές δραστηριότητες προκεμένου να απαντούμε σε κρίσιμα ερωτήματα όπως αν πρόκειται για προσεισμούς ή αν θα ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός» είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν βλέπω την περιπτωση προσεισμών, χρειάζεται, όμως, ακόμα προσεκτική παρακολούθηση».

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο η σεισμική δραστηριότητα του τελευταίου 48ωρου «δεν νομίζω ότι συνδέεται με τον σεισμό των 6 Ρίχτερ ανοιχτά των Κυθήρων για δύο λόγους: ο πρώτος γιατί αυτός ο σεισμός είχε βάθος 70χλμ ενώ αυτοί οι σεισμοί έχουν μικρότερο των 20χλμ. βάθος. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι γεγονός ότι βρίσκονται μακριά η μια από την άλλη. Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ είχε επίκεντρο βορειοδυτικά των Χανίων ενώ οι σεισμοί του τελευταίου 48ωρου είναι στη νότια πλευρά της Κρήτης».

«Δεν είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι αλλά πάντα θέλει προσοχή. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.