Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ετεοκλής»: Το νέο κύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» τη χώρα - Πού υπάρχουν προβλήματα

Προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχει προκαλέσει μέχρι τώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώ...



Προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχει προκαλέσει μέχρι τώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα.

Ο «Ετεοκλής» προκαλεί χιονοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία, σε περιοχές της οποίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική, που έχουν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για Αργοσαρωνικό φεύγουν μόνο τα συμβατικά πλοία.




Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες. Επίσης, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια Κυλλήνη- Κεφαλλονιά.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική

Με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική, λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώνονται από το πρωί και έχουν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι.

Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας, τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Οδηγοί και πεζοί θα πρέπει να επιδείξουν σήμερα ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν λόγω της κακοκαιρίας «Ετεοκλής».

Παράλληλα, οι δρόμοι στο κέντρο έχουν κλείσει λόγω κινητοποίησης των συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να προκαλείται μποτιλιάρισμα.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στην Κεντρική Μακεδονία έχει χιονίσει με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων, σε ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το το 9 χλμ - μέχρι το 26ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Νάουσας/Τρία Πέντε Πηγάδια από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο Νομό Πέλλας οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας και Κερασιάς/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, παραμένει σε ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Ιερισσού στο Πλατανόρεμα λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον οικισμό Γαλήνη, στην Καλλικράτεια λόγω καθίζησης της χωμάτινης οδού, από το 8,1ο χλμ έως το 11,7ο χλμ της επαρχιακής οδού Βαρβάρας - Ολυμπιάδας λόγω πτώσης πετρωμάτων και στο 1ο χλμ Ορμύλιας - Βραστάμων λόγω υπερχείλισης του ρέματος και στο 1ο χλμ δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών - Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου λόγω υπερχείλισης ρέματος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.




Στο Νομό Ημαθίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κορυφής - Λιανοβεργίου, από την έξοδο του οικισμού Λιανοβεργίου έως την είσοδο του οικισμού Κορυφής, λόγω καθίζησης οδοστρώματος και στα τμήματα Βέροιας - Λαζοχωρίου και Βέροιας - Ταγαροχωρίου λόγω ανόδου των υδάτων του Τριποτάμου.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, «Ετεοκλής», που «σαρώνει» τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, έως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο και 9 στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.