Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος απεσταλμένος στην Λιβύη: «Θέλησαν να μετατρέψουν την περιοχή σε ελληνική λίμνη»

Ο Εμρουλλαχ Ισλερ ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στην Λιβύη σε ζωντανή μετάδοση αναφέρθηκε στο τι σημαίνει η συμφωνία με τη Λιβύη, μί...


Ο Εμρουλλαχ Ισλερ ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στην Λιβύη σε ζωντανή μετάδοση αναφέρθηκε στο τι σημαίνει η συμφωνία με τη Λιβύη, μίλησε για τις ισορροπίες στο πεδίο, τα θέματα που υπάρχουν και τις ευκαιρίες, όπως και για τα πιθανά σενάρια.

Μιλώντας στο Kanal 7 , ο ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στη Λιβύη Εμρουλλαχ Ισλερ, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις Λιβύης και Τουρκίας.




Να οι πιο σημαντικές δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου στην Λιβύη Εμρουλλαχ Ισλερ:

“Εμείς ως Τουρκία επί χρόνια δηλώναμε πως υποστηρίζουμε μία δίκαιη και ισότιμη μοιρασιά στην Μεσόγειο. Αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση φερόμενη ενάντια σε αυτό, έκανε συμφωνίες με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ”.

Θέλησαν να μετατρέψουν την περιοχή σε ελληνική λίμνη

Η νότια Κύπρος με αυτές τις συμφωνίες που έκανε προσπάθησε να μετατρέψει την περιοχή σε μία ελληνική λίμνη. Εμείς ως κράτος που έχει την πλέον επιμήκη ακτή στην περιοχή, βλέπουμε πως αυτό δεν ήτανε δίκαιο και σύμφωνο με τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο. Για αυτό το λόγο κάναμε αυτήν τη συμφωνία”

Ωφελεί και την Αίγυπτο

Εμείς είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις με όλες τις χώρες. Εκτός από την ελληνοκυπριακή διοίκηση. Διότι εμείς αυτούς δεν τους αναγνωρίζουμε. Για αυτό το λόγο με τις άλλες χώρες μπορούμε να συζητήσουμε. Εμείς με αυτή τη συμφωνία διασφαλίζουμε όφελος και στην Αίγυπτο. Προσπορίζει όφελος και σε εκείνους. η συμφωνία αυτή δεν βλάπτει τα συμφέροντά τους στην Μεσόγειο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου έκανε δηλώσεις σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε με την Αίγυπτο. Όταν μετά το 2013 οι σχέσεις εισήλθαν σε στενωπό, εμφανίστηκε η συμφωνία Αιγύπτου και ελληνοκυπριακού τομέα. Έστω και αν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στο μέλλον μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις ανώτατου επιπέδου με την Αίγυπτο”.