Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Κλιμακώνει η Άγκυρα... Πέντε νέες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε η Τουρκία

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσει σε πέντε νέες γεωτρήσεις, εν μέσω του τε...



Κλιμακώνει η Άγκυρα τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσει σε πέντε νέες γεωτρήσεις, εν μέσω του τεταμένου κλίματος που επικρατεί με την Αθήνα μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη.

Σε σημερινές δηλώσεις του στην Εθνοσυνέλευση, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, υπενθύμισε ότι το Φατίχ και το Γιαβούζ συνεχίσουν τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και προανήγγειλε τη διενέργεια πέντε νέων γεωτρήσεων στην περιοχή.




“Θα συνεχίσουμε την ενεργή στρατηγική μας σχετικά με την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς αναμένουμε πέντε νέες γεωτρήσεις από τα εθνικά πλοία (στην ανατολική Μεσόγειο”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Διαμήνυσε, στη συνέχεια, ότι “η Τουρκία δεν θα κάνει καμία υπαναχώρηση στα δικαιώματά της τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο", όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δεν παρέλειψε, επιπλέον, να επιτεθεί στα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Άγκυρα, τη στιγμή που η Τουρκία επηρεάζεται από τις αβεβαιότητες της περιοχής.

Yeni Safak: Η Τουρκία επιταχύνει τις προσπάθειες για αγορά και τρίτου γεωτρύπανου

Στο μεταξύ, σε σημερινό δημοσίευμα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Yeni Safak" αναφέρει πως η Τουρκία επιταχύνει τις προσπάθειές της για αγορά και τρίτου γεωτρύπανου. Οι κινήσεις της στρέφονται προς νορβηγικές εταιρείες από τις οποίες αγόρασε τα πλωτά γεωτρύπανα Πορθητής και Γιαβούζ.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Yeni Safak", υπό τον τίτλο “Τρίτο γεωτρύπανο η νέα κίνηση”, η Τουρκία ετοιμάζεται για την αγορά νέου γεωτρύπανου ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και κινήσεις για εκπαίδευση προσωπικού, σε εθνική βάση, που θα στελεχώσει το νέο πλωτό γεωτρύπανο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σχεδιάζεται εθνική παραγωγή υλικού για τα γεωτρύπανα ώστε η Τουρκία να μην εξαρτάται από το εξωτερικό.