Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται να δοκιμάσει νέο υπερηχητικό οπλικό σύστημα

Ο στρατός των Η.Π.Α. προετοιμάζεται για δοκιμές για οχήματα υπερηχητικών όπλων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Federal Business Opportuniti...


Ο στρατός των Η.Π.Α. προετοιμάζεται για δοκιμές για οχήματα υπερηχητικών όπλων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Federal Business Opportunities που εκδόθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.




Η Συμβαλλόμενη Διοίκηση του Στρατού (ACC) έχει εκδώσει αίτημα για πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή υποστήριξης για υπερηχητικά όπλα, συγκεκριμένα «τις τρέχουσες, νέες και εξελισσόμενες απαιτήσεις της Hypersonic Test Engineering, Mission Planning and Systems (HyTEMPS)».

Ο στρατός των Η.Π.Α. χρειάζεται πληροφορίες σχετικά με πιθανές πηγές που μπορούν να παράσχουν τις απαραίτητες τεχνικές δεξιότητες, εγκαταστάσεις και προσωπικό για να υποστηρίξουν τις τρέχουσες, νέες και εξελισσόμενες απαιτήσεις του HyTEMPS, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Federal Business Opportunities.

Ο σκοπός αυτού είναι να αποκτήσει γνώση των δυνατοτήτων, της ικανότητας και της εμπειρίας εμπειρογνωμόνων των δυνητικών πωλητών σχετικά με τις προσεγγίσεις για την εξυπηρέτηση των δοκιμών των οχημάτω, καθώς και τις συνιστώμενες συμβατικές προσεγγίσεις (επί του παρόντος η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εκτέλεσης μιας σύμβασης όχι αργότερα από τον Ιούνιο του 2020, με προσέγγιση απόκτησης συνολικής τετραετούς διάρκειας κόστους αξίας κάτω από $ 100 εκατ.).

Ο αντισυμβαλλόμενος πρέπει να διαθέτει άδεια διαβάθμισης ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ και δυνατότητα SECRET διασφάλισης κατά τη σύναψη της σύμβασης. Επιπλέον, όπως καθορίζεται από την αναγνωρισμένη κυβερνητική αρχή, όλοι οι εργολάβοι που εκτελούν καθήκοντα μεταφορέα για να στηρίξουν την προκύπτουσα σύμβαση σε κυβερνητική περιοχή που απαιτεί πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, πρέπει να είναι πολίτες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές, τα υπερηχητικά όπλα, είναι ικανά να πετάξουν με ταχύτητες πέραν των Mach 5, αποτελούν βασική πτυχή της προσπάθειας εκσυγχρονισμού μεγάλης εμβέλειας για τον στρατό και τη στρατηγική εθνικής ασφάλειας για να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει πιθανές απειλές.

Το νέο σύστημα όπλων, γνωστό και ως LRHW, θα παράσχει ένα κρίσιμο στρατηγικό όπλο και ένα ισχυρό αποτρεπτικό μέσο έναντι των δυνατοτήτων των αντιπάλων του Στρατού των Η.Π.Α.