Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτσι γίνονται τα τουρκικά τεθωρακισμένα στην Συρία όταν τα βάζουν στο μάτι οι Κούρδοι...

Το περιοδικό ¨The National Interest¨, έγραψε πως τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard-2, που χρησιμοποίησε ο τουρκικός στρατός κατ...


Το περιοδικό ¨The National Interest¨, έγραψε πως τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard-2, που χρησιμοποίησε ο τουρκικός στρατός κατά την διάρκεια της εισβολής, έχασαν απέναντι στις δυνάμεις του YPG.

To τουρκικό κράτος κατά την εισβολή του στην ΒΑ Συρία, χρησιμοποίησε τα άρματα μάχης Leopard-2 τα οποία στα πλαίσια της ως χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, είχε αγοράσει από την Γερμανία. Η γερμανική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία της Μέρκελ, παρά το ότι επέκρινε την εισβολή σαν ¨παραβίαση των διεθνών νόμων¨, δεν μίλησε καθόλου ούτε για την χρησιμοποίηση αυτών των αρμάτων από τις συμμορίες του τουρκικού κράτους, αλλά ούτε για τον βομβαρδισμοί από αυτά οικισμών πολιτών.




Το περιοδικό ‘The National Interest’ που εκδίδεται διμηνιαία στις ΗΠΑ, εξέτασε την πολεμική απόδοση των Leopard-2 κατά την εισβολή. Σύμφωνα με το περιοδικό στο οποίο εμπεριέχονται αναλύσεις για τις διεθνείς σχέσεις και τα στρατιωτικά θέματα, τα Leopard-2 τα οποία πλασάρονται σαν ¨τα καλύτερα άρματα στον κόσμο¨, ¨δεν τα πήγαν καλά στις εξετάσεις¨. Στην ανάλυση που φέρει την υπογραφή του Sebastien Roblin αναφέρεται πως τα άρματα τύπου Leopard 2 A4, έδειξαν πως δεν αντέχουν απέναντι στα όπλα των δυνάμεων του YPG.

TA ΑΡΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ

Στο άρθρο περιγράφεται πως αποκαλύφθηκε πως τα άρματα αυτά τις προηγούμενες μέρες χρησιμοποιήθηκαν από τις συμμορίες του τουρκικού κράτους, υπέστησαν απώλειες απέναντι στην άμυνα του YPG και για αυτό αποσύρθηκαν από το μέτωπο και από τότε γίνονται μόνο βολές πυροβολικού. Επίσης αναφέρεται πως αυτά τα άρματα κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, παρήχθησαν για πόλεμο ενάντια στον σοβιετικό στρατό και ότι ως πολεμικά οχήματα είναι ανίσχυρα απέναντι στις αντάρτικες τακτικές.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το τουρκικό κράτος ζήτησε από την Γερμανία τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων άμυνας των αρμάτων αυτών, αλλά η Γερμανία διατηρεί στην αναμονή αυτό το αίτημα της Άγκυρας. Αναφέρεται πως η κυβέρνηση της Μέρκελ, με νέα παζάρια με το καθεστώς Ερντογάν θα αποδεχθούν τον εκσυγχρονισμό αυτών των αρμάτων.Τα Leopard βρέθηκαν ανεπιτυχή απέναντι στην αντίσταση, κατά την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία το 2016. Κοντά στα 20 άρματα βρέθηκαν με αδύναμη άμυνα και υπέστησαν ζημιές. Τότε η κυβέρνηση Ερντογάν τον Μάρτιο του2017, προσέφυγε στην κυβέρνηση Μέρκελ για την παραγωγή εξοπλισμού προστασίας των αρμάτων ενάντια σε επιθέσεις από τον γερμανικό κολοσσό όπλων Rheimentall, αλλά λόγω της έντασης στην γραμμή Βερολίνου –Άγκυρας, το αίτημα πήγε στο ράφι. Μετά από τα παζάρια στις αρχές του 2018, του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ με τον ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το Βερολίνο άναψε πράσινο φως στον εκσυγχρονισμό των αρμάτων και την δουλειά την πήρε η Rheimentall. Η Rheimentall ενδυνάμωσε απέναντι σε βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις με ρουκέτες, όχι μόνο τα Leopard, αλλά και τα Μ60 του τουρκικού στρατού. Αλλά η αντίσταση που επέδειξαν οι δυνάμεις των YPG/YPJ στις εισβολές στο Άφριν και στην ΒΑ Συρία, έδειξε πως ακόμη και αυτά τα επιπρόσθετα αμυντικά συστήματα ήταν ανεπαρκή.

……………

https://anfturkce.com --https://tourkikanea.gr