Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ: Όχι, δεν ξεσπιτώνουν ηλικιωμένους για να στεγάσουν μετανάστες στη Σουηδία

Ανακριβή δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως “Ξεσπιτώνουν ηλικιωμένους για να στεγάσουν μετανάστες στη Σουηδία”. Ισχυρισμός: Ξενώνας ηλικιωμ...


Ανακριβή δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως “Ξεσπιτώνουν ηλικιωμένους για να στεγάσουν μετανάστες στη Σουηδία”.

Ισχυρισμός: Ξενώνας ηλικιωμένων στη Σουηδία έδιωξε τους ενοίκους για να αξιοποιήσει το χώρο ως κτήριο υποδοχής μεταναστών.

Η πρώτη αναφορά απαντάται στις 4/12/2019 στην ακροδεξιά και ξενοφοβική ιστοσελίδα Fria Tider. Κατόπιν, αναδημοσιεύτηκε στα αγγλικά από τη γνωστή αντιμεταναστευτική ιστοσελίδα Jihad Watch, αποκτώντας μεγαλύτερη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό.





Τι έχει συμβεί πραγματικά

Όπως πληροφορούμαστε από σουηδικά δημοσιεύματα, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015, η αρμόδια σουηδική αρχή (Arbetsmiljöverket), αφού επιθεώρησε τον ξενώνα ηλικιωμένων (48 διαμερίσματα των 30 τμ έκαστο) όπου θα φιλοξενηθούν μετανάστες, αποφάσισαν πως δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και οι σχετικές προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές προβλέπουν την ύπαρξη κενού χώρου 80 εκατοστών εκατέρωθεν της τουαλέτας, για τη διευκόλυνση του βοηθητικού προσωπικού για να εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους. Τον Ιούνιο του 2017 αποφασίστηκε το κλείσιμο του ξενώνα, μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Ο ξενώνας έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2018. Οι 6 ηλικιωμένοι που διέμεναν στον ξενώνα, ήδη έχουν μεταφερθεί σε νέες, πιο κατάλληλες εγκαταστάσεις. Κατόπιν, αποφασίστηκε η αξιοποίησή του ως χώρος φιλοξενίας οικογενειών μεταναστών.

Εν κατακλείδι, μια προειλημμένη απόφαση για το κλείσιμο του ξενώνα ηλικιωμένων, ήδη από το 2017, και που τελικά έκλεισε το 2018, παρουσιάστηκε ψευδώς ως εκδίωξη των ηλικιωμένων για να στεγαστούν μετανάστες.

Συμπέρασμα:

Ο ξενώνας ελέγχθηκε το 2017 για θέματα ασφαλείας και κρίθηκε ακατάλληλος για τα ηλικιωμένα άτομα που διέμεναν, επομένως αφού πρώτα βρέθηκε κατάλληλος χώρος μετεγκατάστασης τους ο ξενώνας σταμάτησε να λειτουργεί το 2018. Στη συνέχεια όταν υπήρξε ανάγκη για εύρεση χώρου φιλοξενίας μεταναστών χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο κτήριο το οποίο ήταν ήδη άδειο και εκτός λειτουργίας. https://www.ellinikahoaxes.gr