Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει συναίνεση στα ελληνοτουρκικά γιατί.... Βασανίζονται διαδηλωτές...!!!

Βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικ...

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή

Βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με άνδρες των ΜΑΤ να ασκούν βία κατά πολιτών την ημέρα της επετείου για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.




Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος μίλησε για «βασανιστήρια» και πρόσθεσε ότι οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν όχι μόνο ανησυχία αλλά και αγανάκτηση. Μάλιστα, κάλεσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποκαλύψει την αθλιότητα και την παρανομία των οργάνων της τάξης. «Αν αυτά συμβαίνουν σε δημόσια θέα τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κρατητηρίων; Είχαμε καταγγελίες για ουρλιαχτά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Έχουμε βασανιστήρια στην Ελλάδα. Τα όσα δημοσιεύθηκαν με τη στενή έννοια του όρου συνιστούν βασανιστήρια. Η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή εντολή για να προσεγγίσει ακροδεξιά ακροατήρια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα επιπλέον λέγοντας πως η συγκεκριμένη δράση της αστυνομίας με την κάλυψη της κυβέρνησης τορπιλίζει τη δυνατότητα να υπάρξει συναίνεση στα ελληνοτουρκικά. «Δεν μπορεί να υπάρξουν οι όροι για στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση. Τορπιλίζετε το πολιτικό κλίμα σε μια περίοδο που χρειάζεται συνεννόηση για τα ελληνοτουρκικά».

Στον κ. Τζανακοπουλο απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ο οποίος σε υψηλούς τόνους τον κατηγόρησε για έλλειψη σοβαρότητας. «Είστε σοβαροί στο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι δυνατόν να υπάρχει κόμμα που να λέει πως επειδή υπήρξαν – αν υπήρξαν – τέτοια περιστατικά, εσείς δεν προσέρχεστε για να δημιουργηθεί συναίνεση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Αυτό φανερώνει τις προθέσεις σας. Ήσασταν για μία ακόμα φορά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».