Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θριαμβευτική επανεκλογή Νετανιάχου στην ηγεσία του Δεξιού Λικούντ...

Τη νίκη του στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος Λικούντ, που θα το οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές στ...

Θριαμβευτική επανεκλογή Νετανιάχου στην ηγεσία του κόμματός του

Τη νίκη του στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος Λικούντ, που θα το οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές στις 2 Μαρτίου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τελικό αποτέλεσμα: 72,5% για τον επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, 27,5% για τον αντίπαλό του βουλευτή και πρώην υπουργό Παιδείας Γκιντεόν Σάαρ.




«Τεράστια νίκη! Ευχαριστώ τα μέλη του Λικούντ για την εμπιστοσύνη τους, την υποστήριξή τους και τη στοργή τους», ανέφερε ο Νετανιάχου μέσω Twitter περίπου μία ώρα μετά το τέλος της διαδικασίας της ψηφοφορίας.

«Με τη βοήθειά σας και με τη βοήθεια του Θεού, θα οδηγήσω το Λικούντ σε μια μεγάλη νίκη στις εκλογές που έρχονται και θα συνεχίσουμε να οδηγούμε το κράτος του Ισραήλ σε νέες ανεπανάληπτες επιτυχίες», πρόσθεσε.

Ο Σάαρ αναγνώρισε την ήττα του, συγχαίροντας τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Είμαι ικανοποιημένος για την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα», σημείωσε μέσω Twitter.

«Όποιος δεν θέλει να αναλάβει ρίσκο δεν κερδίζει ποτέ», εξήγησε.

«Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό. Οι συνάδελφοί μου κι εγώ θα τον υποστηρίξουμε στην εκστρατεία για να εξασφαλιστεί η νίκη του Λικούντ στις εκλογές», πρόσθεσε.

Περίπου 116.000 μέλη του κόμματος Λικούντ είχαν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ στην ψηφοφορία πήραν μέρος περίπου 57.000.