Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΗ: Νέα σελίδα με μοντέλο εξυγίανσης αλά ΟΤΕ-Τι προβλέπει το σχέδιο

Στα χαρακώματα στέλνει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση για τη διάσωση της επιχείρησης από τα μαύρα χάλια ...


Στα χαρακώματα στέλνει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση για τη διάσωση της επιχείρησης από τα μαύρα χάλια που την παρέδωσαν οι Συριζαίοι.




Η Kυβέρνηση και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης, υπόσχονται ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια και δεν θα υπάρξουν απολύσεις, ωστόσο, το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και η ενοικίαση υδροηλεκτρικών ή άλλων εργοστασίων της επιχείρησης, ίσως οδηγήσουν στην αλλαγή εργασιακών σχέσεων.

Η επιχείρηση μπαίνει σε νέα φάση το 2020 με εθελούσιες εξόδους, πρόσληψη 800 νέων εργαζομένων με χαμηλούς μισθούς και χωρίς να προστατεύονται από τη μονιμότητα, μεγάλο άνοιγμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και επιθετική πολιτική προσέλκυσης των πελατών, ενώ θα συνεχιστεί το ανελέητο κυνηγητό στους κακοπληρωτές.



Επιπλέον, μέσα από την εγκατάσταση των "έξυπνων μετρητών" θα περιορίσει τα κρούσματα ρευματοκλοπής και θα μειώσει εντυπωσιακά το κόστος της διαχείρισης των λογαριασμών. Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα περάσουν... αναίμακτα, καθώς ήδη εκδηλώνονται έντονες αντιδράσεις σε σχέση με το μέλλον κρίσιμων περιοχών όπως της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης Αρκαδίας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται στις λιγνιτικές μονάδες.

Τέλος, η κυβέρνηση, μέσα από την αποκρατικοποίηση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, επιχειρεί να δώσει ισχυρά κίνητρα ώστε να προσελκύσει μεγάλους παίκτες της διεθνούς αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αν επιτευχθούν οι στόχοι του κυβερνητικού σχεδίου, ελπίζουμε ότι αυτό θα το εισπράξουν και οι καταναλωτές. Η διάσωση της επιχείρησης αποτελεί εθνική υπόθεση και περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα.


Διαθέσιμη η ΤΕΡΝΑ για συνεργασία με τη ΔΕΗ
Διαθέσιμη για συνεργασίες με τη ΔΕΗ εμφανίζεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κάτι που επισημοποίησε για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής του Ομίλου, Γιώργος Περιστέρης.

Ο κ. Περιστέρης κληθείς να σχολιάσει το νέο επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ και την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλους παίκτες της αγοράς στον τομέα των ΑΠΕ και των υδροηλεκτρικών, τόνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια η Τέρνα Ενεργειακή έχει κάνει προτάσεις σε διαδοχικές διοικήσεις της ΔΕΗ για διάφορα επενδυτικά σχέδια και κυρίως για τη βέλτιστη αξιοποίηση του υδροηλεκτρικού δυναμικού. Ωστόσο, όπως δήλωσε με νόημα, οι συζητήσεις αυτές δεν προχώρησαν και δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα.