Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης από την Ελλάδα... Έχει 72 ώρες να εγκαταλείψει τη Χώρα...!!

Την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση όπως είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας, καθώς ο ...



Την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση όπως είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας, καθώς ο πρέσβης δεν παρέδωσε το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης στην προθεσμία που του είχε τεθεί.

Σήμερα το πρωί, ο πρέσβης της Λιβύης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, κηρύχθηκε persona non grata και του δόθηκε προθεσμία τριών ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα μας.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε σχετικά:

Η απέλαση δεν αποτελεί διακοπή των διπλωματικών μας σχέσεων».

«Σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα. Η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτήν της Τρίπολης. Ελήφθη αφού η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει.

Ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

«Η απέλαση δεν συνιστά διακοπή διπλωματικών σχέσεων», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της λιβυκής Βουλής
Εν τω μεταξύ στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο της Βουλής θα διεξαχθεί στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορέιο Ειδήσεων.