Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Ρώσοι αξιωματούχοι: «Η συνεργασία με την Τουρκία θα εμβαθύνει»

Η Μόσχα και η Άγκυρα είναι πιθανό να υπογράψουν συμφωνία το επόμενο έτος για την παράδοση στην Τουρκία πρόσθετης παρτίδας ρωσικών συστημάτω...


Η Μόσχα και η Άγκυρα είναι πιθανό να υπογράψουν συμφωνία το επόμενο έτος για την παράδοση στην Τουρκία πρόσθετης παρτίδας ρωσικών συστημάτων αεράμυνας Triumph S-400.




Αυτό ανακοινώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου από τον διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Σουγκάεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες «εργάζονται συστηματικά σε αυτό το θέμα», όπως είπε σε συνέντευξή του στο Interfax.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει στο S-400 και θα συνεχίσει να επεκτείνει τη συνεργασία με τη Ρωσία στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, παρά τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επισημαίνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της «Rosoboroexport», Αλεξάντερ Μιχέεφ, μίλησε επίσης για την πιθανή αγορά από την τουρκική πλευρά μια πρόσθετης παρτίδας S-400.

«Ελπίζουμε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα έρθουμε στην υπογραφή των εγγράφων των συμβάσεων. Θέλω όμως να τονίσω ότι η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με την Τουρκία δεν περιορίζεται στην παροχή των S-400. Έχουμε μεγάλα σχέδια μπροστά μας», δήλωσε ο Μιχέεφ στο Ria Novosti.

russian.rt.com
-
The Hellenic Information Team