Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Υπάρχει η πιθανότητα για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

Για την τουρκική επιθετικότητα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Bild., δηλώνοντας πως υπάρχει η πιθανότητα για ένα θερμό επεισόδιο με ...

Κ.Μητσοτάκης: «Υπάρχει η πιθανότητα για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

Για την τουρκική επιθετικότητα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Bild., δηλώνοντας πως υπάρχει η πιθανότητα για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αλλά ότι πιστεύει πως δεν η κατάσταση δεν θα βγει «εκτός ελέγχου».




Σε ερώτηση για το αν φοβάται «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία απαντά.«Όχι. Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα, αλλά αν φοβάμαι; Όχι, δεν φοβάμαι. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου. Αναφερθήκατε στη λέξη «κρίση». Θεωρώ ότι έχουμε μια οξυμένη κατάσταση. Αυτό το MOU που υπεγράφη με τη Λιβύη είναι παράνομο και άκυρο. Όλοι συμφωνούν σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αμερική, η Ρωσία, η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Όλοι φαίνεται να συμφωνούν ότι αυτό που έκανε η Τουρκία είναι προκλητικό και παράνομο. Συνεπώς, θεωρώ ότι η Τουρκία θα απομονώνεται όλο και περισσότερο σε αυτό το ζήτημα. Καταστήσαμε σαφές ότι θέλουμε να συνομιλήσουμε, αλλά δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Γιατί, εμείς σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία είναι αυτή που δεν σέβεται το δίκαιο της θάλασσας, όχι εμείς» τονίζει ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι τα χρέη της Ελλάδας θα αποπληρωθούν και κομβικό σημείο σε αυτό είναι η ανάπτυξη της χώρας. «Για πρώτη φορά, η Ελλάδα δανείστηκε βραχυπρόθεσμα με αρνητικό επιτόκιο. Ποιος θα πίστευε ότι αυτό θα ήταν δυνατόν πριν από μερικούς μήνες; Σε κάποια στιγμή το 10ετές ομόλογό μας διαπραγματευόταν σε χαμηλότερη απόδοση από το ιταλικό ομόλογο» επισημαίνει και καλεί τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Είναι μια πρόσκληση στον κόσμο να αγοράσει ακίνητα, καθώς η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική. Δεν είναι μια πρόσκληση μόνο για τουρίστες. Είναι μια πρόσκληση να περάσουν το χειμώνα τους εδώ συνταξιούχοι υπάρχουν πολλές, πολλές δυνατότητες» αναφέρει.