Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λαθρο-Μεταναστευτικό: Άλλοι 88 πρόσφυγες σε Λέσβο, Χίο και Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν τρία άτομα ως χειριστές των σκαφών που μετέφεραν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες Οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρ...

limeniko_ref

Συνελήφθησαν τρία άτομα ως χειριστές των σκαφών που μετέφεραν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα, ωστόσο με σαφώς μικρότερα μεγέθη σε σύγκριση με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίζονταν σε καθημερινή βάση τον Νοέμβριο.




Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, τη Δευτέρα εντοπίστηκαν και διασώθηκαν συνολικά 88 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας στη Λέσβο, τη Χίο και την Αλεξανδρούπολη. Πιο αναλυτικά, 43 άτομα εντοπίστηκαν ανοιχτά της Λέσβου, 33 άτομα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και άλλα 11 άτομα ανοιχτά της Χίου. Από το σύνολο των τεσσάρων περιστατικών, συνελήφθησαν τρία άτομα, ως χειριστές των σκαφών που μετέφεραν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πιο αναλυτικά η ενημέρωση από το Λιμενικό:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΑΘ) εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΙΑΣ” ν. Λέσβου, μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ΠΑΘ με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά τους στον λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

2)Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΑΘ) εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ΠΑΘ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά τους στον λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

3)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μάκρης Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

4)Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα (11) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” ν. Χίου, πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά τους στον λιμένα Χίου, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο 24χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.