Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ... Ερντογάν: 8 ή 9 Ιανουαρίου η απόφαση για αποστολή στρατού στη Λιβύη

Δεν πτοείται από τις διεθνείς αντιδράσεις ο Ερντογάν. Αρχές Ιανουαρίου αποφασίζει η τουρκική Βουλή για την αποστολή στρατευμάτων στη Λ...

Ερντογάν: 8 ή 9 Ιανουαρίου η απόφαση για αποστολή στρατού στη Λιβύη

Δεν πτοείται από τις διεθνείς αντιδράσεις ο Ερντογάν. Αρχές Ιανουαρίου αποφασίζει η τουρκική Βουλή για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. «Δεν πάμε απρόσκλητοι» είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Οργή από το Κρεμλίνο: Καταδικάζουμε κάθε παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης!




Σαν να μην έχει καταδικάσει όλος ο κόσμος τη συμφωνία του με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο. Σαν να μην υπάρχου αντιδράσεις ακόμη κι από τον στενό σύμμαχό του, τη Ρωσία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω, αλλά ανακοίνωσε σήμερα (26.12.2019) ότι είναι θέμα χρόνου να αποφασιστεί και επίσημα η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Σε μια ακόμη ομιλία του προς τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μόλις ανοίξει ξανά η τουρκική Βουλή, στις 8 ή στις 9 Ιανουαρίου, θα περάσει η απόφαση για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου», στις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Θα μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης και να τη στηρίξουμε στρατιωτικά. Δεν πάμε πουθενά απρόσκλητοι. Αφού έχουμε πρόσκληση από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, θα ανταποκριθούμε», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα την κυβέρνηση της Τρίπολης, που αντιστέκεται απέναντι σε έναν πραξικοπηματία στρατάρχη που υποστηρίζεται από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει εδώ και μέρες την πρόθεσή του να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να ενισχύσει την κυβέρνηση κυβέρνηση Σάρατζ (GNA) απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.

Οι ανακοινώσεις του, πάντως, φαίνεται πως ενοχλούν ιδιαίτερα τη Ρωσία. Ήδη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, διαμήνυσε στην Τουρκία πως η Ρωσία καταδικάζει κάθε παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης!