Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άγιοι Θεόδωροι: Σοκάρει η ομολογία των δύο Ρομά για την 73χρονη - «Την είδαμε στη Λαϊκή και την ακολουθήσαμε»

Οι δύο Ρομά παραδόθηκαν εχθές στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων - Ισχυρίζονται ότι πάτησαν κατά λάθος τη γυναίκα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο...

murder_ar

Οι δύο Ρομά παραδόθηκαν εχθές στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων - Ισχυρίζονται ότι πάτησαν κατά λάθος τη γυναίκα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος, με τον 26χρονο συνοδηγό - Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στο αυτοκίνητο των σεσημασμένων δραστών

Την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο της 73χρονης γυναίκας περιέγραψαν στις Αρχές οι δύο Ρομά που ευθύνονται για τον θάνατό της, και παραδόθηκαν εχθές το βράδυ στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων συνοδεία της δικηγόρου τους.




Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της υπόθεσης, οι δύο Ρομά είπαν ότι είχαν πάει το προηγούμενο Σάββατο στη Λαϊκή Αγορά των Αγίων Θεοδώρων για να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες. Εκεί είδαν την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φορούσε στο λαιμό της την αλυσίδα, και αποφάσισαν να της την πάρουν. Όταν η 73χρονη μπήκε στο αυτοκίνητό της μαζί με τον σύζυγό της για να επιστρέψουν στο σπίτι, οι δύο δράστες, ηλικίας 28 και 26 ετών μπήκαν στο δικό τους όχημα και την ακολούθησαν.

Όπως διευκρινίστηκε, στο τιμόνι του οχήματος των Ρομά βρισκόταν ο 28χρονος, στη μητέρα του οποίου ανήκει και το αυτοκίνητο, ενώ ο 26χρονος ήταν ο συνοδηγός.

Όταν το ζευγάρι έφτασε στο σπίτι του και ο σύζυγος μπήκε στο εσωτερικό του, ο 26χρονος κατέβηκε από το όχημα και προσπάθησε να τραβήξει την αλυσίδα από τη γυναίκα. Η ίδια αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα να βγουν από το σπίτι ο άνδρας και της και ο γιος της, ο οποίος είχε χτυπήσει και ήταν με πατερίτσες. Τότε ο 26χρονος Ρομά μπήκε στο όχημα προκειμένου να τραπεί σε φυγή με τον συνεργό του, και την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι πάτησαν κατά λάθος τη γυναίκα.

Όσον αφορά τη διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψή τους, όπως είπαν οι Αρχές, οι δύο Ρομά (οι οποίοι διέμεναν στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων) κρύβονταν σε διάφορα σπίτια τις ημέρες που ακολούθησαν τον θάνατο της γυναίκας. Χάρη σε ένα βίντεο η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητο των δραστών, και μετά από εξέταση διαπιστώθηκε ότι στον προφυλακτήρα βρισκόταν το DNA της άτυχης γυναίκας.

Για τις επόμενες τρεις ημέρες, οι Αστυνομικοί προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να στείλουν το μήνυμα στους δράστες ότι στενεύει ο κλοιός και ότι πρέπει να παραδοθούν. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς και οι δύο Ρομά παραδόθηκαν εχθές στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Αύριο οι δύο άνδρες θα μεταφερθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, καθώς είναι φυγόποινοι και εκκρεμούν εις βάρος τους ανεκτέλεστες ποινές.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν στον Εισαγγελέα Κορίνθου, αφού εκεί έχει σχηματιστεί η δικογραφία της υπόθεσης.