Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έσπασαν το φράγμα των 40.000 οι αιτούντες άσυλο...!! Βουλιάζουν τα νησιά του Αιγαίου...!!!

Έσπασαν το φράγμα των 40.000 οι αιτούντες άσυλο που παραμένουν στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις μεταφορές που πραγματοποιούνται στην ενδο...


Έσπασαν το φράγμα των 40.000 οι αιτούντες άσυλο που παραμένουν στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις μεταφορές που πραγματοποιούνται στην ενδοχώρα.




Οι αφίξεις συνεχίζονται καθημερινά παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Από τις 6 Δεκεμβρίου έως και χθες αργά το απόγευμα 908 άτομα έφτασαν στα νησιά από την Τουρκία, ενώ αντίστοιχα 325 άτομα μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα. Από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 8 του ίδιου μήνα, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, 1.471 άνθρωποι έφτασαν στα νησιά, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι οι αφίξεις ήταν σχεδόν οι μισές, μόλις 757. Το 44% όσων φτάνουν πλέον στα νησιά προέρχεται από το Αφγανιστάν.

Εν τω μεταξύ, οι νησιώτες αντιδρούν έντονα στα κλειστά κέντρα που έχουν εξαγγελθεί ότι θα δημιουργηθούν. Όπως έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, η χωρητικότητά τους θα είναι 5.000- 7.000 ατόμων, ωστόσο με βάση το πλήθος των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα νησιά πρόκειται για άκρως μετριοπαθή εκτίμηση.

Στη Δυτική Λέσβο νέκρωσε την Τετάρτη η αγορά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο το οποίο είχε οργανωθεί από τον δήμο ενάντια στη νέα δομή φιλοξενίας κλειστού τύπου προσφύγων και μεταναστών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να έχει επίσημα ορισθεί η τοποθεσία της.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", στη Χίο η κινητοποίηση περιορίστηκε στις υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας που παρέμειναν κλειστές, ωστόσο οι κάτοικοι δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια για τη δημιουργία δομής στο 15ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου Χίου- Βολισσού.