Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019

ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΩΣ ΕΞΕΧΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 1821 ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ!..


Δεδηλωμένος μισέλληνας είναι ο 61χρονος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Columbia, Μάρκ Μαζάουερ, που διορίστηκε από την Γιάννα Αγγελοπούλου (με την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Κούλη Μητσοτάκη) ως εξέχον μέλος της Επιτροπής για τον Εορτασμο των 200 ετών από το 1821. Η Wikipedia τον παρουσιάζει ως Βρετανό, αλλά ο ίδιος δηλώνει (ειδικά στο τελευταίο του βιβλίο που εξεδόθη το 2018 με τίτλο… «What You Did Not Tell: A Russian Past and the Journey Home », που είναι η βιογραφία του πατέρα του) 100% Εβραίος της Ρωσίας!..
100% ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΖΑΟΥΕΡ…

Όπως γράφει ο ίδιος στο εν λόγω αυτοβιογραφικό βιβλίο, το ιστορικό οικογενειακό του δέντρο του Μάρκ Μαζάουερ ξεκινάει με τον παππού του, Μόρντχελ Μαζόβερ, που γεννήθηκε γύρω στο 1873, στο Γκρόντνο, στα περίχωρα της Βίλνα της Λιθουανίας. Εκεί, στην οριοθετημένη ζώνη εγκατάστασης του εβραϊκού πληθυσμού της τσαρικής Ρωσίας, που εξοντώθηκε ολοκληρωτικά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο παππούς του υπήρξε επαναστάτης σοσιαλιστής και ο δρόμος του διασταυρώθηκε με εκείνο του Λένιν και των μπολσεβίκων. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ηγετικό στέλεχος του Μπουντ, της Γενικής Ένωσης των Εβραίων Εργατών σε Λιθουανία, Πολωνία και Ρωσία”…

Ο «Στόχος» έχει επανειλημμένως ασχοληθεί στο παρελθόν με το 100% ανθελληνικό βιβλίο του Μαζάουερ «Θεσσαλονίκη, η πόλη των φαντασμάτων» που πρωτοεξεδόθη στα αγγλικά το 2004. Σήμερα θα πούμε λίγα λόγια για ένα άλλο βιβλίο του Μαζάουερ, το διαβόητο «Σκοτεινή Ήπειρος» («Dark Continent») που έγραψε το 1998 και (μεταξύ άλλων…) καταγγέλλει τους Έλληνες ως γενοκτόνους των Αλβανών Τσάμηδων!.. Αρκεί να πούμε ότι η «Σκοτεινή Ήπειρος» μεταφράστηκε σχεδόν αμέσως (2001) στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» που ειδικεύονται σε κάθε είδους ανθελληνικά βιβλία και κυκλοφόρησαν στο εμπόριο ακόμη και την αποσυρθείσα Ιστορία της Μαρίας Ρεπούση!..

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ… ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ 1922!..

Ο «Στόχος» σπεύδει να μεταφέρει 4 μόνο αποσπάσματα από το εν λόγω βιβλίο του Μαζάουερ (τα παίρνουμε από την πρωτότυπη αγγλική έκδοση) για να αντιληφθούν όλοι πόσο ανθελληνικό είναι…

1)Στην σελίδα 54 ο Μαζάουερ κατηγορεί τους Έλληνες γιατί εξελλήνισαν όλα τα τουρκικά και σλαβικά τοπωνύμια της Ελλάδος: «Discussing the arguments in favour of changing Turkish and Slavic-sounding place-names into Greek ones, the Greek scholar Kambouroglou wrote after the war that “on Greek soil there should remain nothing that is not Greek.”»!.. («Συζητώντας τα επιχειρήματα για την ελληνοποίηση των τουρκο-σλαβόφωνων τοπωνυμιών, ο Έλληνας λόγιος Καμπούργολου έγραψε ότι μετά τον (σ.σ.: Πρώτο Παγκόσμιο) Πόλεμο δεν έπρεπε να μείνει τίποτα που δεν θα είναι ελληνικό»)!..

2) Στην σελίδα 74 ο Μαζάουερ γράφει ότι η Μακεδονία ΔΕΝ είχε σημαντικό ελληνικό πληθυσμό πρίν την έλευση των Προσφύγων από την Ανταλλαγή των Πληθυσμών του 1922: «…Ιn Greek Macedonia, for example, the flood of refugees Hellenized both the province and its port of Salonika; other ethnic groups—Sephardic Jews, Albanians, Slavic-speaking Macedonians—suddenly found themselves outnumbered…» («Στην ελληνική Μακεδονία, για παράδειγμα, η πλημμυρίδα των προσφύγων εξελλήνισε τόσο την επαρχία όσο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι λοιπές εθνικές ομάδες – Σεφαραδίτες Εβραίοι, Αλβανοί, Σλαβόφωνοι Μακεδόνες – ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπερκεράστηκαν»!..

3) Στην σελίδα 162, ο Μαζάουερ υποβιβάζει σε μόνο 100.000 τους 350.000 που πέθαναν από την πείνα τον σκληρό χειμώνα του 1941-42…
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟ 1944 ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ!..

4) Τέλος, στην σελίδα 239, ο Αγγλο-Εβραίος ιστορικός Μαζάουερ (σ.σ.: που τόσο θαυμάζουν ο Κούλης, η Γιάννα, αλλά και ο Πρόεδρος Πάκης)_ καταγγέλλει τους Έλληνες ότι το 1944 γενοκτόνησαν τους Τσάμηδες της Θεσπρωτίας: «In Greece, the December 1944 fighting saw the communists conduct mass shootings of “people’s enemies,” often identifying them solely on the basis of their status as “bourgeois.”Meanwhile, on the Greek Right, nationalist guerrillas killed hundreds of Chams (Albanian-speaking Muslims) and drove the remaining 15,000 into Albania on the grounds that they had aided the Axis…»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: «Στην Ελλάδα, τον Δεκέμβρη του 1944, οι κομμουνιστές οδηγήθηκαν σε δολοφονίες χιλιάδων αστών, με το επιχείρημα ότι ήσαν «Εχθροί του Λαού». Την ίδια ώρα, στην Ελληνική Δεξιά, εθνικιστές αντάρτες δολοφόνησαν εκατοντάδες Τσάμηδες (Αλβανόφωνους μουσουλμάνους) και έστειλαν άλλους 15.000 στην Αλβανία, με την λογική ότι βοήθησαν τον Άξονα»!..

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ: Αυτόν τον δεδηλωμένο ανθέλληνα διόρισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως εξέχων μέλος εκ προσωπικοτήτων για τους Εορτασμούς των 200 χρόνων του 1821!.. Μιλάμε για φοβερό αυτογκόλ και για μαζοχισμό ολκής. Όσο ζυγώνουμε στο 2021, ο «Στόχος» θα βγάλει κι άλλα ανθελληνικά δημοσιεύματα του Εβραίου Μαζάουερ για να γελάσει ο κάθε πικραμένος…

Εφημερίδα "Στόχος"
« Προηγουμενη
Επομενη »